NIKOLIĆ POOŠTRAVA RETORIKU / 'Srbima na Kosovu prijeti genocid!'

Image
Foto: PIXSELL

Srpski predsjednik Tomislav Nikolić u razgovoru za britanski Guardian kazao je kako Srbima na Kosovu prijeti genocid.

30.7.2012.
11:41
PIXSELL
VOYO logo

Britanski dnevni list Guardian objavio je intervju sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem, kojeg su opisali kao bivšeg ultranacionalista koji je pobijedio na izborima u svibnju na umjerenijoj političkoj platformi'.

"Što ako se Srbi isele? Tko će priznati rezultate takvog genocida? To je jedna od definicija genocida: kada istjerate 40.000 ljudi, bez obzira jesu li to žene, muškarci, (civili ili) vojnici, i kada promijenite etnički sastav teritorija. To je genocid", kazao je Nikolić dodavši kako će zauzeti oštriji stav od prethodnika prema Kosovu.

Srbijanski predsjednik je dodao kako su od Srbije traženi ustupci prilikom nastojanja da se spor riješi te će Beograd sada tražiti više ustupaka od Prištine, prenosi Tportal.

"Ako se Srbija, korak po korak, stalno povlači unatrag, to nije kompromis. Nije kompromis ako Priština kaže da je njezina neovisnost priznata i da će realizirati svoju neovisnost na našem teritoriju", zaključio je.

Također je kazao kako strahuje od toga da Priština neće prezati od genocida te je pozvao kosovsku predsjednicu Atifetu Jahjagu da prizna da nikada neće vladati u sjevernoj Mitrovici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo