GOTOVO DA SE VOLE JAVNO / "Srdačan" susret SAD-a i Irana

Image

Dobro poznati američki diplomat Richard Holbrooke nenadano se susreo s iranskim doministrom vanjskih poslova Ahundzadehom. Sastanak je navodno bio kratak, ali srdačan.

31.3.2009.
20:10
VOYO logo

DEN HAAG - Američki izaslanik za Afganistan i Pakistan Richard Holbrooke razgovarao je u utorak u Den Haagu na konferenciji o Afganistanu sa zamjenikom iranskoga ministra vanjskih poslova Mehdijem Ahundzadehom.

Holbrooke je, kako kaže američka državna tajnica Hillary Clinton, održao "kratak i srdačan sastanak s čelnikom iranskoga izaslanstva". Ona sama se nije sastala s Ahundzadehom, ali je rekla da se Holbrooke s njim dogovorio da "ostanu u kontaktu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hillary kaže i da se Holbrooke i Ahundzadeh "nisu usredotočili na nešto bitno. (Sastanak je bio) srdačan i neplaniran i dogovorili su se da ostanu u kontaktu", rekla je.

Na konferenciji o budućnosti Afganistana Iranu je dostavljeno pismo američke vlade u kojem se traži humanitarna pomoć za troje Amerikanaca u Iranu koji se "ne mogu vratiti u SAD".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan je Robert Levinson, nekadašnji agent FBI-ja koji je nestao prije dvije godine dok je bio na poslovnom putu u Iranu. Druga je slobodna novinarka Roxana Saberi, a treća je iransko-američka studentica i borac za ženska prava Esha Momeni koja je lani zatočena u Iranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo