NEVJEROJATNA UTRKA S VREMENOM / Hoće li Hrvatska uspjeti završiti tranziciju na solarnu energiju prije nego se Sunce ugasi?

Dok vam HEP priključi solarne panele na električnu mrežu rat u Ukrajini lako već može i završiti

1.7.2022.
22:39
VOYO logo

Baš činjenica da u velikom dijelu Hrvatske čak i tijekom zime ima toplih i sunčanih dana a preko ljeta evo da ne pričamo, naša zemlja je idealna za tranziciju na solarnu energiju, oko toga bi se valjda složili i crveni i bijeli i plavi i zeleni, e ali da za tu tranziciju nije zadužen HEP.

Jer HEP to ovako radi, prema podacima koje smo dobili od distributera i montera solarnih panela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakonski rok za izdavanje obavijesti o mogućnosti priključenja solarnih panela odnosno solarne elektrane na električnu mrežu je 15 dana. HEP ODS takvu obavijest u prosjeku izdaje za 50 dana.

Drugi korak je instalacija brojila. Zakonski rok je 30 dana, HEP će vam brojilo postaviti za otprilike 90 dana, ako nisu godišnji, ako nije zima, ako nije vruće i ako im se da.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, kad imate sve instalacije i panele i brojilo, HEP ODS vam treba izdati Potvrdu za trajni pogon - zakonski rok je 15 dana, stvarni prosjek je 40 dana.

Uglavnom dok vam HEP priključi solarne panele na električnu mrežu rat u Ukrajini lako već može i završiti, a kako stvari stoje prije će se Sunce ugasiti nego što će u Hrvatskoj završiti tranzicija na solarnu energiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HEP-u zapravo vode utrku s vremenom jer će Sunce eksplodirati već za 5 milijardi godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo