prva dama = prva mama / Otvorili smo Musić Milanović privatni mail da se više ne sramoti: 'Evo ga! sanjamusicmilanovic@gmail.com'

I stvarno smo se iznenadili kad smo otkrili da je račun s njezinim imenom i prezimenom doista slobodan

8.7.2022.
22:51
VOYO logo

Prva dama, supruga Predsjednika Republike postala je ovog tjedna i prva mama. U obilnom pismu ravnateljici škole, nakon što su zaključene ocjene, požalila se na mladu profesoricu iz matematike koja je njezinom sinu zamislite, zaključila četvorku. Precizno i predano, da ne kažemo opsesivno predano pobrojala je sve kvalitete svoga sina i sve mane njegove profesorice.

Bio je to pravi traktat opservacija i minuciozno mjerenih situacija. U minutu točno zabilježeno je trajanje nekog zadatka, ispredavana i neispredavana gradiva, djetetovo zalaganje na satu i aritmetički prosjek. Ali da ne bi ispalo da takva opsesivna opsesivno traži da se sinu zaokruži ocjena na odličan, ona izričito kaže da ne želi da se prvom sinu Republike zaokruži ocjena na odličan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim biti jasna da niti jednom nisam ni usmeno, a niti sada pismeno zatražila da se ocjena zaokruži na odličan, samo tražim objašnjenje za sve uočene nepravilnosti koje učenike zakidaju kako u znanju, tako i u ocjenama, a za što nisu krivi i na što nisu mogli utjecati ni oni, niti mi, roditelji", poručila je.

Dakle, naizgled je Sanja Musić Milanović samo još jedna manje ili više naporna mama ili naporni tata koji traže greške u sustavu, ozlojeđeni što im je dijete nepravedno zakinuto.
I tako bi to htio prikazati i njezin suprug, predsjednik Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Roditeljska intervencija /

Milanović 'mail za 5 u školi' okreće na šalu, a sinu mu prijeti da, osim predsjednikovog, postane i - mamin sin

Image
Roditeljska intervencija /

Milanović 'mail za 5 u školi' okreće na šalu, a sinu mu prijeti da, osim predsjednikovog, postane i - mamin sin

"Da je to meni mama napravila kad sam imao 17 godina, ja bih poludio, ali mama je mama", rekao je Milanović.

Ali ova mama nije bilo kakva mama, mama je prva dama pa nakon njezine intervencije već zaključena četvorka iz matematike postaje zaključena petica iz matematike. Ali to nije sve. Za samo jedan mail prve dame, u Klasičnoj gimnaziji darivat će vam još koju ocjenu. Pa je očito darovita ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić predsjedničkom junioru sredila i ocjenu iz latinskog. U istom dahu kad mu je već zaključena četvorka iz matematike postala zaključena petica i već zaključena četvorka iz latinskog je postala zaključena petica. Gaudeamus igitur!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I umjesto 4,8 Milanović junior školsku godinu završava s prosjekom 5.0! I to nekoliko dana nakon što je konačna ocjena od 4.8 službeno zaključena!

"Mail je poslan u trenutku kad su ocjene zaključene. Pretpostavka je da se neće više mijenjati. I mail je javan. Razumijete, to je ogromna razlika", kaže Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svega ogromna je razlika što je mail postao javan tek kad je intervencija prve dame postala javna i ogromna je razlika kad se zaključena ocjena mimo svih procedura i rokova preinači u drugu zaključnu ocjenu. Ali ta ogromna razlika, drastično kršenje zakona i pravila odjednom prvu mamu više ne smetaju.

Više ne traži objašnjenje za uočene nepravilnosti jer su nepravilnosti ispravljene čim su sinu ispravljene ocjene. Kako bi pri upisu na fakultet imao prednost pred svim drugim sinovima i kćerima. Jer se zapravo jedino o tome radi. O favoriziranju vlastitog djeteta koristeći društvenu moć i utjecaj. I o ravnateljici koja dozvoljava da jedna mama bude bolja od drugih mama. Samo zato jer je prva dama. Ali na sreću djeca u školi bolje od njih dvije znaju da je najbolja mama obična mama i da je svakom djetetu njegova mama prva dama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam pojma i živo mi se fućka za to, ali nekako rekli ste sada je tu netko isto to rekao da se to događa već 100 godina za 100 učenika čiji roditelji su predsjednici, odvjetnici, liječnici, industrijski radnici, poljoprivrednici. To se naprosto događa", izjavio je predsjednik.

Eto , pritisci na učitelje i profesore su uobičajeni, svi to rade već sto godina, pa šta onda. Takvu poruku učiteljima i profesorima šalje predsjednik države: maltretirali smo vas sto godina pa ćemo još sto, što se bunite, ima važnijih problema. Bilo bi dobro da je spomenuo makar jedan od tih važnijih problema a da to nije Mario Banožić ili Gordan Jandroković ili neka druga njegova opsesija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali mahniti pritisci roditelja na učitelje i profesore u školstvu su doista malo veći problem od Banožića i Jandrokovića, ma koliko se predsjedniku za sve fućkalo.

Tako je prema istraživanju profesorice Anite Marčinković s Učiteljskog fakulteta 2018. zabilježeno kako je osam posto učitelja doživjelo da ih na nastavi đaci gađaju raznim predmetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najčešći oblik fizičkog nasilja je guranje učitelja na hodniku ili u razredu, čak 18 posto učitelja doživjelo je to više od jedanput 42 posto nastavnika doživjelo je da roditelji viču na njih.
Najviše nastavnika je doživjelo vikanje i vrijeđanje, 25,2 posto te namjerno ponižavanje, 20,1 posto. Reakcije učitelja na doživljeno nasilje roditelja su: razočaranje 34 posto, tuga 14 posto i ljutnja 26 posto.

Koliko smo uspjeli doznati profesori u Klasičnoj gimnaziji ovih dana su spadaju u grupu razočaranih i ljutih. Razočarani sa svojom ravnateljicom i ljuti na jednu roditeljicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zanimljivo da je prva dama i mama mail ravnateljici škole poslala sa službene mail adrese Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, premda korištenje službenog maila u privatne svrhe nije ni pristojno ni dozvoljeno. Ali čega se pametan stidi drugi se sprda.

"Vi mene pitate zašto je to poslano sa službenog maila. Nema žena privatni, siromašni smo, ne možemo platiti", tvrdi Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Reći ću joj da otvori gmail. Negdje na Kajmanskim otocima. Da se službe više oznoje dok dođe do njih, dodao je.

Nema potrebe da se itko znoji, za obitelj predsjednika Republike redakcija Stanja nacije ne žali novaca pa smo gospođi Milanović za naš račun otvorili gmail račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I stvarno smo se iznenadili kad smo otkrili da je račun s njezinim imenom i prezimenom doista slobodan. Evo ga! sanjamusicmilanovic@gmail.com račun je otvoren, password je give me five, tako da kad prva dama ubuduće bude pisala primjedbe ravnateljici škole ili vlasnici Jutarnjeg lista u pokušaju da zaustavi članak o sebi, to sad može činiti bez da sramoti ustanovu u kojoj radi, ako ne prvih, ima na HZJZ i pravih dama.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo