Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
TOP 5 TEMA TJEDNA

Stručnjak za Stanje nacije za RTL.hr: 'Evo bez sarkazma - ja da sam na mjestu Plenkovića dao bih ostavku'

Stručnjak za Stanje nacije donosi svoja promišljanja o top pet tema ovog tjedna

Image
RTL Vijesti/ 4.9.2022. u 21:56
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uz njega smo naučili što je sekstanje, kako se rashladiti kada si siromašan, kako oteti profesora kada ti milo dijete ima četvorku, a ne peticu, što Hrvatska mora tražiti zauzvrat ako pustimo Švedsku i Finsku u NATO, kako biti pravi domoljub… On je muškarac kojeg svaka majka želi za zeta, a svaki otac za sina. On je stručnjak za naciju i njezino stanje, stand up komičar, voditelj, novinar, zabavljač, glumac i prosječni Hrvat. On je Goran Vinčić, ili od milja Vinča.

Stručnjak za Stanje nacije donosi svoja promišljanja o top pet tema ovog tjedna.

Budući da je premijer najavio da očekuje smjenu i mađarske i hrvatske Uprave INA-e te ništa konkretnije od toga nije najavljeno. Zanima nas što biste vi da ste na mjestu Plenkovića napravili u ovoj situaciji kada Hrvatsku trese najveća afera u povijesti?

Evo bez sarkazma: Ja da sam na mjestu Plenkovića dao bih ostavku. Ne zbog ove sadašnje afere i desetine prošlih. Ne zbog desetine ministara koji su uhvaćeni sa prstima u pekmezu. Dao bih ostavku jer bi me bilo sramota. Bilo bi mi neugodno. Imao bih grč u želucu. Ali on srama nema. A odsustvo srama je prvi znak uspješnog premijera u Hrvatskoj. Dok ne budemo vidjeli prstiće u pekmezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Premijer Andrej Plenković je u jeku vijesti o krađi INA-e između ostalog izjavio: "Oporba nas napada umjesto da nam čestitaju jer se borimo protiv korupcije". I što mislite treba li čestitati Vladi?

Treba im čestitati što se bore protiv korupcije, jer stara kineska poslovica kaže: “Najteža je borba protiv samog sebe.” Nije lako gristi ruku koja te hrani, tako da samo mogu reći - svaka čast, opet ćemo glasati za vas, kao i moja pokojna baba, koja redovno glasa od kad je umrla.

Upravo se čita

Image
KAKAV ŠOK!

Večeras u 'Životu na vagi' iznenađenje koje će sve ostaviti bez teksta

Vi ste stand up komičar i ljudi se sigurno dosta često s vama fotografiraju, e to tvrdi i Plenković kada je u pitanju sporna fotografija sa Škugorom. Kazao je da ga ne poznaje i da se sa svima slika. Koji su vaši savjeti za našeg premijera kako da ubuduće izbjegne ovakve neugodne situacije?

To razumijem, na prvu ne možeš znati tko je osoba s kojom se slikaš, ako si stand up komičar naravno. Ako si premijer, de facto najmoćniji čovjek u državi, onda bi trebao znati svaku sitnicu. Ali ako ne znaš da fali milijarda kuna iz INA-e, to baš i nije sitnica. A mi smo naučili jednu sitnicu koju smo oduvijek znali: Kada vas otkriju u krađi, oni koju su vam još jučer pazili leđa sad ista okreću i prave se da vas ne znaju. A krađe idu dalje, jer show must go on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

On sebe naziva feministom, iako žene uspoređuje s automobilima i smatra ih svojim vlasništvom. Andrew Tate ne vjeruje u jednakost spolova, a prije pet godina Twitter ga je zabranio jer je objavio kako žrtve silovanja snose dio krivice za ono što im se dogodilo. Stranica Women's march piše i da je Tate optužen za silovanje i otmicu jedne žene. U kolikoj se mjeri njegovi stavovi poklapaju ili razilaze s prosječnim muškarcem u Hrvatskoj?

Andrew Tate je klasični internet filozof željan 5 minuta slave. Poprilično sam uvjeren da većinu stavova koje iznosi uopće ne misli, ali je svjestan da će uspjeh doći jer postoji mnogo drugih koji tako misle. A i da je Andrew Tate sa interneta identičan i u stvarnosti - on je mala maca za našeg domaćeg Muškarčinu Naturalis. Svaki naš izdanak takve Muškarčine je tata za tog Tatea. Nakon svega, ipak je ličko rukovanje naša nematerijalna baština, zar ne?

Zbog fizičkog sukoba sa sestrom zagrebačka je policija u zračnoj luci dočekala pjevačicu Severinu Vučković. Sukob u kojem je i Severina zadobila ozljede dogodio se u domu njihove majke u Splitu, nakon čega je sestra Severinu prijavila splitskoj policiji. Očito se danas više ni bratske razmirice ne mogu riješiti u miru. Kako biste vi riješili ovakve obiteljske nesporazume?

Na krivu adresu se javljate oko rješavanja obiteljskih nesporazuma, jer ja dolazim iz borilačke obitelji. Imam četiri brata i sestru i kad se mi svađamo, to izgleda kao prosječan film Bruce Leeja. U familiji imam četiri majstora karatea, judo prvake, MMA borce, prvaka Švedske u boksu i slikara. Ovaj zadnji udara najgore. Ali nasilje nikada nije rješenje i njemu ne treba pribjegavati. Ako baš želite nasilje, neka bude u kontroliranim uvjetima. Iznajmite dvoranu, obucite rukavice i odradite barem tri runde sparinga. Ili jednostavno možete normalno razgovarati. Ili pjevati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL Vijesti/ 4.9.2022. u 21:56
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŠTO JE PREMIJER POTPISAO?

Ekskluzivno Stanje nacije donosi dokument odluke o razrješenju Nadzornog odbora INA-e

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču