TOP 5 TEMA TJEDNA / Stručnjak za Stanje nacije za RTL.hr: 'Kineska smo kopija 'Švicarske' - od obećane zemlje ostaju samo prazna obećanja'

Image

Stručnjak za Stanje nacije donosi svoja promišljanja o top pet tema ovog tjedna

11.9.2022.
12:55
VOYO logo

Uz njega smo naučili što je sekstanje, kako se rashladiti kada si siromašan, kako oteti profesora kada ti milo dijete ima četvorku, a ne peticu, što Hrvatska mora tražiti zauzvrat ako pustimo Švedsku i Finsku u NATO, kako biti pravi domoljub… On je muškarac kojeg svaka majka želi za zeta, a svaki otac za sina. On je stručnjak za naciju i njezino stanje, stand up komičar, voditelj, novinar, zabavljač, glumac i prosječni Hrvat. On je Goran Vinčić, ili od milja Vinča.

Stručnjak za Stanje nacije donosi svoja promišljanja o top pet tema ovog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je ograničila cijene mlijeka, brašna, ulja, mnogi su ostali frapirani ograničavanjem cijena mljevenog mesa. Čega se nakon ovog ograničenja u vašem domu praviti više, ćevapa ili sarme? Što biste preporučili građanima da od tog dvoje više prave?

S obzirom da dolazi zima, duga i hladna, preporučio bih sarme! Tople su, ukusne, tope se u ustima kao vaša teško zarađena plaća na režije, jedino što još morate nabaviti rižu i kupus, a to naš Vođa nije zaštitio od poskupljenja. U slučaju da je kupus preskup, sarme zamotajte u lišće koje nađete na ulici. Ili neke od predizbornih plakata koje još nisu skinuli podsjećajući nas da se uvijek nadamo da ne može gore i da se uvijek iznova prevarimo… Ali hej, mljeveno meso je na akciji! Jedva čekam sarme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad Vlada daje narodu, daje i studentima. Studentske stipendije rastu za 300 kuna, a neki od njih kažu da je i litra pelina poskupjela za 14, a cigarete za 4 kune. Trebamo li se zabrinuti zbog rušenja studentskog standarda, pogotovo naši stariji građani kojima su u studentskim danima cigarete bile 14, a pelin 40 kuna jeftiniji?

Ovo nisam vidio od doba SFRJ - da se netko ovako dobro brine za omladinu! Kakve cigare, kakav pelin - evo tebi dragi moj studentu jedva dovoljno para za hranu, nećeš se ti uništavati opijatima, ne! Pozdravljam odluku Vođe, jer samo gladni i trezveni mladi umovi će napraviti čudesa u Irskoj i Njemačkoj!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Virovitički HDZ-ovac nokautiran je nakon što je, barem kako tvrde upućeni, pijan uhvatio jednu gospođu za stražnjicu. Kako to komentirate? Treba li njemu preporučiti, recimo kao Ivoševiću koji je i samo početkom tjedna dobio šaku u glavu, neki tečaj za popravak ponašanja ili mu pak samo pokloniti bonton?

Realno, nakon ličkog rukovanja, ovo je dosta mlako! Ipak, pijan uhvatiti tuđu ženu za stražnjicu je ravno ludilu, čak i ako si u HDZ-u. S nokautom je dobro prošao, jer Slavonci rijetko praštaju diranje u tuđe žene. Ali nije stvar je li u pitanju tuđa žena, ako ju je pipkao bez pristanka i dalje je dobio što je tražio. Nasilje nije rješenje, ali je ponekad dobro za triježnjenje. Mislim da mu ne treba bonton, dobio je narodsku terapiju i naučio četvrti Newtonov zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićena je sutkinja Maja Šupe, poznata po oslobađajućoj presudi Tomislavu Horvatinčiću u slučaju tzv. sinkope. Je li vas iznenađuje uhićenje sutkinje takvog kalibra? Kakva se to poruka šalje kada posebno državno odvjetništvo uhiti sutkinju?

Iznenadilo bi me da sutkinja nije primila mito i da nije uhićena! Da sutkinja radi svoj posao časno i pošteno, e to bi bila vijest! Živimo u duboko korumpiranom društvu, većina sve zna, većina se ne miješa, oni koji bi htjeli ne mogu, a oni koji mogu - ne žele. Ne može nas više ništa iznenaditi, osim rijetko dobrih, pozitivnih i “hvala Bogu pa to bi trebalo biti normalno” stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatsku dolazi raditi sve više radnika iz Srbije, BiH, Makedonije, ali i Nepala, Indije. U državi raste i BDP, kad se sve to uzme u obzir Hrvatska postaje obećana zemlja. Znači li to da je Kolinda bila u pravu da će Hrvatska jedan dan biti Švicarska, barem nakratko biti prije nego nas ova kriza pomete?

Mi jesmo Švicarska po cijenama, ne po primanjima. “Naša Švicarska” je kao neka jeftina kopija iz Kine, s malo manje planina i puno više mora i nelegalnih hotela. Pozdravljam što braća Balkanci i Nepalci dolaze ovdje i prolijevaju znoj da nam dostavljaju hranu i peru prozore. Njima je ovdje užitak: Europska unija, ludilo, more, lijepe tuđe žene, HDZ, Zrće - ali brzo shvate da im od obećane zemlje ostaju samo prazna obećanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo