DOŠLA JE ZIMA / Stiglo zahlađenje i snijeg, zimski uvjeti na cestama!

Image
Foto: PIXSELL/ARHIVA

Iznadprosječno toplo vrijeme je iza nas. Zadnji dan studenog donio je prve minuse i prve snježne pahulje. Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, riječkom zaleđu i u Lici, a sva vozila moraju imati zimsku opremu.

30.11.2012.
9:56
PIXSELL/ARHIVA
VOYO logo

Zadnji dan studenog donio je prve minuse i prve snježne pahulje. U Delnicama je snijega već napadalo 17 centimetara, a na Zavižanu čak 50! Snijega ima i na Sljemenu, a očekuje ga se ponegdje i u nizinama.

U Dalmaciji će danas biti pretežno oblačno, a očekuju se pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjeren, mjestimice i jak sjeverac i sjeveroistočnjak. Na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim udarima, a na većem dijelu srednjeg i južnom Jadranu umjeren i jak, ponegdje olujan jugozapadnjak i jugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura zraka kretat će se uglavnom od 0 do 6, na sjevernom Jadranu od 8 do 13, a na srednjem i južnom između 13 i 17 Celzijevih stupnjeva.

Image
Foto: PIXSELL/ARHIVA
Image
Foto: PIXSELL/ARHIVA

(Foto: PIXSELL/ARHIVA)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, riječkom zaleđu i u Lici. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, izvijestili su iz HAK-a. Autocesta A6 Rijeka-Zagreb zbog jake bure između Kikovice i Delnica otvorena samo za osobna vozila.

I u subotu će vrijeme biti slično današnjem. U gorju se očekuje snijeg, a kratke susnježice može biti i u nižim predjelima zapadnog dijela zemlje. Temperatura zraka na kopnu neće prelaziti 5 Celzijevaca, dok će na Jadranu biti između 10 i 15 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo