NOVA OSAMINA METODA / Stižu teroristi s bombama u guzicama i sisama!

Image

Osama navodno ima plan svojim jatacima samoubojicama bombe ugrađivati u tijela - muškarcima u stražnjice, ženama u grudi!

31.1.2010.
17:41
VOYO logo

Nad Detroitom je proteklog Božića, zahvaljujući putnicima i osoblju aviona te tehničkoj neispravnosti eksplozivne naprave, propala namjera al-Qaidinog "bombaša u gaćama" Umara Faruka Abdulmutalaba da raznese avion pun putnika. Bombu je zašio za svoje donje rublje te ju je aktivirao, no na kraju je jedini on prošao s opeklinama, s obzirom da je izbio manji požar, a usto su ga prisebni putnici i avionsko osoblje uspjeli obuzdati i predati policiji nakon slijetanja.

To prišivanje bombe za doonje rublje očito je svojevrsna nova al-Qaidina strategija, a da je tome tako, svjedoče i podaci britanskih obavještajnih službi, koji su procurili u tamošnje medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako Daily Mail javlja da militantna mreža Osame bin Ladena svojim budućim samoubojicama eksplozivne naprave planira kirurški ugraditi ili instalirati u tijela.

Špijuni u agenciji Mi5 vjeruju da bi napadačima muškog spola bombe bile ugrađene negdje pored slijepog crijeva ili u stražnjicu, dok bi žene bombu nosile u svojim prsima, tj. dobile bi priliku svoje posljednje trenutke života, prije izazivanja nekog masovnog krvoproliča, provesti kao netko tko je upravo radikalno povećao grudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paklene bi se naprave uglavnom bazirale na tzv. PETN-u, eksplozivu koji je i Abdulmutalab nosio u svojim gaćama, a za koji stručnjaci tvrde da je iznimno učinkovit, s obzirom da izaziva veliko uništenje i u manjim količinama, a posebno je efektan u al-Qaidinim omiljenim prostorima - avionima.

Za one koji se pitaju kako bi se tako ugrađena naprava aktivirala, britanski su špijuni doznali i taj odgovor. Najvjerojatnije bi u igri bila posebna injekcija, s kemijskim spojem čiji skraćeni naziv glasi TATP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč novouvedenom skeniranju cijelog tijela po mnogim aerodromima u Americi, a sve više i u Europi, postoji vjerojatnost da bi se napadači mogli provući s injekcijama tvrdeći da su, recimo, dijabetičari.

Inače, u posljednjoj poruci koju je Osama bin Laden uputio svijetu, nije bilo ni spomena o metodama ovakvog tipa. Vođa al-Qaide je, naprotiv, Amerikance prozivao zbog globalnog zatopljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo