30. GODIŠNJICA NAVODNIH GOSPINIH UKAZANJA / Sto tisuća hodočasnika u Međugorju

Image

Preko sto tisuća odočasnika iz cijeloga svijeta stiglo je Međugorje u kojem se u subotu obilježava 30. godišnjica navodnih Gospinih ukazanja.

25.6.2011.
12:55
VOYO logo

MOSTAR - Više od 100.000 hodočasnika iz cijeloga svijeta stiglo je Međugorje u kojem se u subotu obilježava 30. godišnjica navodnih Gospinih ukazanja, koja od prošle godine istražuje i službeno vatikansko povjerenstvo.

Po podacima Informativnog centra Mir u Međugorju, više od 100.000 vjernika iz tridesetak zemalja sudjeluje u molitvama, pobožnostima, misama koje se služe na dvadesetak svjetskih jezika. Središnje misno slavlje na rasporedu je u 19.00 sati, a predvodit će ga fra Zvjezdan Linić. Pučke mise su tijekom cijeloga dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolone vjernika, od kojih su brojni pješice došli iz susjednih općina u BiH i Hrvatskoj pristižu tijekom cijeloga dana. Veće organizirane hodočasničke skupine pristigle su iz Austrije, Njemačke, SAD-a, Kanade, Irske, Britanije, Brazila, Kolumbije, Meksika, Kine, Australije, Novog Zelanda, Slovenije, Latvije, Italije, Mađarske, Slovačke, Francuske, Rumunjske, Poljske, Češke, Belgije, Španjolske, Portugala, Koreje i Ukrajine.

Ove godine obilježava se 30. obljetnica od kako se Gospa, po njihovim tvrdnjama, počela ukazivati šestero djece 1981. godine. Šestero vidjelaca i danas tvrde da im se međugorska "Kraljica mira" ukazuje, šaljući poruke mira i pozivajući na molitvu. Prošle godine Sveta Stolica imenovala je međunarodno povjerenstvo za istraživanje međugorskog fenomena, kojem je na čelu bivši rimski vikar, talijanski kardinal Camillo Ruini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo