UVEDENE STROGE KONTROLE / Stopiran izvoz u BiH za 53 hrvatske tvrtke

Image
Foto: RTL

'Nezavisne novine' navode kako se u ovom trenutku zabrana izvoza u BiH odnosi na 53 hrvatske tvrtke koje se bave proizvodnjom i preradom mesa.

17.7.2013.
12:48
RTL
VOYO logo

SARAJEVO - Deseci hrvatskih tvrtki, točnije njih 53, koje se bave proizvodnjom i preradom mesa i hrane za životinje od 1. srpnja više ne mogu izvoziti svoje proizvode u Bosnu i Hercegovinu jer ne ispunjavaju standarde koje propisuje Europska unija, potvrdio je ministar vanjske trghovine i ekonomskih odnosa BiH MirkoŠarović.

U izjavi koju u srijedu prenose banjolučke "Nezavisne novine" Šarović je kazao da je ministarstvo, kojemu je on na čelu, donijelo odluku po kojoj niti jednoj tvrtki iz Hrvatske koja ne ispunjava europske standarde neće biti dopušten izvoz u BiH, na isti način kako se to traži od bosanskohercegovačkih tvrtki koje izvoze u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konačan popis svih hrvatskih tvrtki koje više ne mogu izvoziti u BiH još nije završen pa ne može biti ni službeno objavljen", kazao je Šarović, pojašnjavajući kako je većinom riječ o klaonicama koje su ispunjavale standarde propisane za države-članice CEFTA-e, ali ne i one koji vrijede u EU.

"Nezavisne novine" navode kako se u ovom trenutku zabrana izvoza u BiH odnosi na 53 hrvatske tvrtke koje se bave proizvodnjom i preradom mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BiH je 2012. uvezla tri puta više mesa i mesnih prerađevina nego što je izvezla, a najveći dio izvoza u tu zemlju, vrijedan oko 110 milijuna eura, ostvarile su upravo hrvatske tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike