treći dan marširaju / Stotine prosvjednika bijesne zbog ubojstva crnog tinejdžera

Više od stotinu prosvjednika, bijesnih zbog smrti Tonyja Robinsona kojeg je u petak ubio policajac bijele rase, marširalo je ulicama Madisona prema vijećnici noseći transparente

9.3.2015.
7:26
VOYO logo

Više od stotinu prosvjednika izašlo je u nedjelju navečer na ulice grada Madisona u državi Wisconsin kako bi treći dan prosvjedovali protiv ubojstva nenaoružanog crnog američkog tinedjžera, posljednjeg u nizu ubojstava koja su pojačala zabrinutost zbog rasnih predrasuda u američkoj policiji.

Više od stotinu prosvjednika, bijesnih zbog smrti TonyjaRobinsona kojeg je u petak ubio policajac bijele rase, marširalo je ulicama Madisona prema vijećnici noseći transparente, bubnjajući i pjevajući "Ujedinjeni ljudi nikada neće biti poraženi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajac Matt Kenny (45) u petak navečer odazvao se pozivu kojim je prijavljeno nasilno ponašanje 19-godišnjeg Tonyja Robinsona te ga je otpratio u njegov stan gdje je, kako je rekao šef policije u Madisonu Mike Koval, policajac dobio udarac u glavu. Kenny je potom pucao u nenaoružanog mladića koji je kasnije umro u mjesnoj bolnici. Policajac Matt Kenny trenutno je na plaćenom dopustu dok pravosudni organi u Wisconsinu provode istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjih se nekoliko dana zbog ubojstava nenaoružanih muškaraca, pripadnika manjinskih grupa održavaju prosvjedi od Los Angelesa do države Washington.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo