UPRAVA ZAKLJUČALA FAKULTET / Studenti "taoci" na Hrvatskim studijima

U namjeri da onemogući "nasilni prekid nastave" te zbog "odgovornosti za materijalna dobra i ljudsku sigurnost", uprava Hrvatskih studija dala je zaključati fakultetsku zgradu, makar nije bila prazna.

28.4.2009.
19:17
VOYO logo

ZAGREB - Jedina fakultetska uprava u Hrvatskoj, koja je od početka studentskog bunta fizički onemogućila "zauzimanje" fakultetske zgrade, jest uprava Hrvatskih studija.

Voditelj tog fakulteta Zvonimir Čuljak zbog "odgovornosti za materijalna dobra i ljudsku sigurnost" dao je u utorak zaključati ulaz u zgradu, i to u trenutku kada je u njoj bio određeni broj studenata, tako da su oni koji su htjeli izaći, to morali činiti iskakanjem kroz prozor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastava na tom fakultetu je, inače, odgođena do ponedjeljka zbog, kako stoji u Čuljakovom priopćenju "izvanrednih okolnosti nastalih najavom nasilnog prekida nastave i okupljanjem zagovornika tzv. Nezavisne studentske inicijative pred zgradom Hrvatskih studija, a radi sigurnosti studenata, djelatnika i materijalnih dobara te zaštite akademskog digniteta studenata i nastavnika Hrvatskih studija i Sveučilišta u cjelini".

Pred zgradom na Borongaju okupio se veći broj studenata, a među njih je u jednom trenutku stigao i sam Čuljak, s namjerom da ih popiše. U kasnim poslijepodnevnim satima došlo je i do manjeg naguravanja pred fakultetom - u videoprilogu pogledajte snimku našeg čitatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, plenum koji je izglasao blokadu sačinjavala je tek manjina svih upisanih studenata na Hrvatskim je studijima, tako da se dio njihovih kolega složio sa zaključavanjem zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo