SVAKI DAN NOVI / Studentski bunt i dalje se širi

Image
Image

Buntu su se pridružili i studenti Ekonomskog fakulteta u Rijeci. No, dio studenata na Fakultetu političkih znanosti se usprotivio blokadi.

29.4.2009.
6:03
VOYO logo

ZAGREB - Nezavisna studentska inicijativa Fakulteta političkih znanosti (FPZ) danas je izglasovala da se i sutra nastave blokada nastave i seminara, a preko 200 studenata FPZ-a sastavilo je Deklaraciju i potpisalo "Peticiju za nastavak normalnog odvijanja nastavnog procesa i prekidanje blokade".

U Deklaraciji, u kojoj iznose svoja stajališta, smatraju kako je "dio studenata FPZ-a pod izravnim utjecajem studenata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (FFZG) odlučio nedemokratskim metodama blokirati i onemogućiti odvijanje nastavnog procesa na Fakultetu političkih znanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupak kojim je izglasovana blokada nije bio unaprijed utvrđen pa se stekao pogrešan dojam da su studenti koji podržavaju blokadu u većini, stoji u Deklaraciji u kojoj se napominje kako nije utvrđeno glasačko tijelo, niti način glasovanja.

Potpisnici Deklaracije smatraju kako je plemenit zahtjev za univerzalnim besplatnim školovanjem pa zato izražavaju "punu potporu zahtjevima studenata FFZG-a" i napominju kako "žele uzeti u obzir i cjelokupni obrazovni proces i realne mogućnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blokade su ipak nastavljene, a pridružili su im i studenti Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Na Hrvatskim studijima se predavanja ne održavaju jer je uprava zaključala vrata kako bi spriječila studente da blokiraju nastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike