NE ŽELE SKUPLJE ŠKOLARINE / Studentski prosvjedi u Britaniji

Image

Nekoliko tisuća studenata, prosvjedovalo je u subotu u Londonu zbog oštrih vladinih mjera štednje i odluke o utrostručenju cijene godišnjih školarina.

29.1.2011.
17:40
VOYO logo

LONDON - Nekoliko tisuća osoba, uglavnom studenata, prosvjedovalo je u subotu u Londonu i u Manchesteru zbog oštrih vladinih mjera štednje i odluke o utrostručenju cijene godišnjih školarina.

U pohodu prosvjednika u Manchesteru koji je počeo nešto prije podneva, na poziv saveza britanskih sindikata i sindikata sveučilišta (ULU) sudjelovalo je više tisuća demonstranata. Isticali su transparente na kojima je pisalo kako traže "budućnost ", "revoluciju" i "svrgavanje vlade s vlasti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je privela nekoliko prosvjednika. Nedugo nakon prosvjeda u Manchesteru, počeli su mirni prosvjedi u središtu Londona, također na poziv studentskih udruga. Studenti su izvikivali: "Ne, rezanju troškova u obrazovanju", a policijsko osiguranje bilo je iznimno jako, s obzirom na nasilje koje je izbilo tijekom sličnih prosvjeda održanih u studenome prošle godine. "Ben Ali, Mubarak....Camerone - ti si sljedeći", pisalo je na jednom transparentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo