DONESENA ODLUKA / Sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor Dumboviću, njegovom sinu i ostaloj trojici osumnjičenika

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Njihov odvjetnik izjavio je nakon ročišta za pritvor koje je potrajalo nepunih sat vremena da Uskok traži pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

15.6.2022.
18:05
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović kasno je sinoć ispitan u prostorijama USKOK-a, a noć je proveo u Ravnateljstvu policije u Zagrebu, zajedno sa sinom Darkom te poduzetnicima Dejanom Dobrečevićem (43) i Goranom Norkovićem (44). Policija je naknadno dovela i trećeg poduzetnika Zlatka Zagorca (46) koji je tek u srijedu ujutro ispitan u USKOK-u.

Kako piše Jutarnji list, sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor Darinku Dumboviću, njegovu sinu i ostaloj trojici osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Kako je rečeno, očekuje se ispitivanje oko 50 svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov odvjetnik, Dražen Ivanić, izjavio je nakon ročišta za pritvor koje je potrajalo nepunih sat vremena da Uskok traži pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

"Svi branitelji osumnjičenih iznijeli su svoje razloge zašto je prijedlog za pritvaranjem neosnovan. Ovo je kazneno djelo kod kojeg iskazi svjedoka ne mogu imati nikakav utjecaj na samu materiju predmeta već se radi o materijalnim dokazima u vidu odluke Gradskog poglavarstva, o kontroli radova koji se vrše i tko ih vrši te jesu li izvršeni u skladu s pravilima struke ili ne. Gleda se također i jesu li fakturirani i plaćeni. Dokumentacija je u spisu te mi je nejasno što bi ti svjedoci trebali pričati", kaže Ivanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Jutarnji doznaje, riječ je, između ostaloga, o djelatnicama gradske uprave koje navodno nisu Dumboviće teretile u nikojem pogledu nego su tek spomenule da je Dumbović mlađi dolazio u prostorije Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo