iz stožera HDZ-a / Šuica: Dobili smo točno što smo predviđali

Prema prvim službenim i nepotpunim rezultatima koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo, HDZ-ova koalicija je osvojila 41,29 posto glasova, SDP i partneri 29,86, a OraH Mirele Holy 9,41 posto glasova.

25.5.2014.
19:40
VOYO logo

 Zastupnica u EU parlamentu Dubravka Šuica izjavila je kako je HDZ-ova koalicija dobila šest mandata, odnosno točno onoliko koliko je i predviđala.

"Dobili smo točno ono što smo predviđali", rekla je Šuica dodavši kako je to bilo ponavljanje lanjskoga rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenila je kako je ovo bilo puno bolje jer su prošle godine dobili 6 od 12 mandata, a sada 6 od 11 mandata.

Najveći broj mandata je osvojila naša lista i HDZ, rekla je Šuca dodavši kako nose najveći broj mandata u Europsku pučku stranku za izbor predsjednika Europske komisije Jeana Clodea Junckera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruža Tomašić je pak u kratkoj izjavi istaknula kako je osvojila najviše preferencijalnih glasova na listi HDZ-ove koalicije.

Iza 22 sata u stranačke prostorije je stigao i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji nije htio davati izjavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prepunim prostorijama stranke vlada pobjedničko ozračje.

Optimizam u HDZ-u: 'Ovo će biti uvertira u parlamentarne izbore'

Nakon što su zatvorena birališta, reporterka RTL-a Danas upitala je HDZ-ovu kandidatkinja za zastupnicu u Europskom parlamentu Ivanu Maletić kako komentira malu izlaznost na današnje izbore, ali i što očekuje od rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

"Jako loše je što je mali odaziv birača na biračka mjesta. Prije svega jer je važno i za Hrvatsku kao novu članicu da aktivno sudjeluje i u izborima za Europskli parlament. Mi smo učinili sve što je bilo u našojm moći. Cijelu godinu smo obilazili naše županije, tijekom kampanje smo održali više od 600 susreta, skupova, sastanaka sa svim segmentima društva. Međutim, kako su ograničeni medijski istupi tijekom kampanje, posao je na sebe trebala preuzeti Vlade. To je definitivno odgovornost Vlade da euroizbore približi građanima i tu su potpuno zakazali. Propustili su pozvati građane da u što većem broju iziću na izboru", istaknula je.

Dodala je kako je HDZ nastojao informirati i educirati građane te su čak pokrenuli i informativni mjesečnik o temama koje se tiču Hrvatske, a o njima se odlučuje u Europskom parlamentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana što očekuje od rezultata današnjih izbora, odgovorila je: "Mislimo da će se potvrditi naša očekivanja koja smo najavljivali tijekom kampanje. Znači, očekujemo isti rezultat kao i prošle godine. Štoviše, ovaj put bi to bilo i više jer se ovaj put bira 11, a ne 12 zastupnika".

Maletić smatra kako će današnji rezultati biti svojevrsni pokazatelj što birači inače misle o određenim političkim opcijama te možda ukazuju kako će se stvari odvijati na parlamentarnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To će biti vrlo jasna poruka Vlada da su građani prepoznali da nema dovoljno znanja da se suoči s izazovima krize, ne znaju potaknuti rast i razvoj, ne otvara nova radna mjesta. Građani to osjećaju u svakodnevnom životu i znaju da je vrijeme za promjenu", rekla je.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo