KRPANJE PRORAČUNA / Šuker uvodi porez na igre na sreću

Image

Prema novom zakonu, dobici od 40.000 do 1.000.000 kuna oporezivat će se stopom od 15 posto, dok će se na dobitke iznad milijun kuna plaćati porez od 20 posto.

30.6.2009.
13:22
VOYO logo

ZAGREB - Svaki igrač koji na kladionici ili nekoj od igara Hrvatske lutrije osvoji dobitak veći od 40.000 kuna, on će mu, prema novom prijedlogu zakona o igrama na sreću, biti oporezovan.

Prijedlog, koji je u utorak predstavio ministar Ivan Šuker nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća, predviđa da se dobici od 40.000 do 1.000.000 kuna oporezuju stopom od 15 posto, dok će se na dobitke iznad milijun kuna plaćati porez od 20 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, uvodi se i godišnja naknada za rad kladionica, kasina i automat klubova koja će iznositi milijun kuna. One kladionice koje priređuju igre na sreću putem interneta za isto će izdvajati 3 milijuna kuna.  

Ministar financija ovim potezom, koji će mu donijeti dodatnih 4 milijarde kuna, pokušava barem donekle pokrpati rupe u proračunu. Najavljene zakonske odredbe na snagu bi mogle stupiti u listopadu ili krajem godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo