nabava novog CT uređaja / Sumnjivi posao u bjelovarskoj bolnici, natječaj poništen

Uvidom u dokumentaciju utvrđeno je kako pri provođenju postupka javne nabave MSCT 32-slojnog uređaja za RTG nisu ispunjeni ni minimalni standardi transparentnosti, doznaje se u Ministarstvu zdravlja.

22.8.2014.
16:08
VOYO logo

Ministar zdravlja SinišaVarga naložio je sanacijskom upravitelju Opće bolnice Bjelovar da zbog nestransparentnosti poništi postupak javne nabave dijagnostičkog radiološkog uređaja, za kojega je ponuda u javnom nadmetanju otvorena u svibnju ove godine.

Naime, uvidom u dokumentaciju utvrđeno je kako pri provođenju postupka javne nabave MSCT 32-slojnog uređaja za RTG nisu ispunjeni ni minimalni standardi transparentnosti, doznaje se u Ministarstvu zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opća bolnica Bjelovar, stoji u izvješću Povjerenstva za procjenu regularnosti, pokazala je suspektnu rigidnost u izmjeni uvjeta u sedam stavki tehničke specifikacije javne nabave, bez stručno prihvatljivih obrazloženja inzistiranja na pojedinim uvjetima. Prema jednoglasnom zaključku Povjerenstva, nisu bili ispunjeni ni minimalni standardi transparentnosti postupka.

Analizu dokumentacije obavila je neovisna Radna skupina Ministarstva zdravlja za reviziju postupaka javne nabave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s njezinim nalazom, ministar je uputio nalog sanacijskom upravitelju OB Bjelovar StjepanuGrabovcu da se postojeći postupak poništi i pokrene novi, s time da će Ministarstvo u ponovljenom postupku pružiti svu stručnu i logističku podršku.

Sporni natječaj objavljen je u svibnju ove godine dok je resorni ministar bio RajkoOstojić. Novi ministar zdravlja Siniša Varga početkom kolovoza zaustavio je postupke nabave medicinske opreme i uređaja koji se financiraju sredstvima iz državnog proračuna koji su započeli za vrijeme bivšeg ministra. Nabava je zaustavljena u čak sedam hrvatskih bolnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo