KAO JUREĆI VLAK / Surfer snimao dolazak tsunamija

Čileanac je mislio da će golemi val srušiti trokatnicu u kojoj su bili smješteni. A nakon nekoliko dana potrage spasioci su uspjeli pronaći stotinjak preživjelih.

30.10.2010.
9:32
VOYO logo

DŽAKARTA - Čileanski surfer i snimatelj Sebastian Carvallo je uspio snimiti dramatične trenutke panike kada su gosti jednog manjeg hotela na obali indonežanskog otočja Mentawai shvatili da dolazi tsunami.

Na snimkama se čuje vika i panično penjanje po stepenicama jer su bježali na više katove. "Zvuk vala je bio kao tutnjava jurećeg vlaka. Kada je udario u zgradu mislili smo da će je srušiti jer se do temelja  zatresla", opisuje Carvallo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turisti i mještani su tu noć proživljavali pravi pakao jer su otočje Mentawai pogodila tri vala. Prvi i najrazorniji je bio visok i do šest metara.

Svih 19 gostiju i zaposlenika je nekim čudom uspjelo preživjeti iako se njih petero zateklo vani u trenutku vala. Oni su se spasili penjanjem na drveće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otočju je više od tristo ljudi poginulo u tsunamiju koji je nastao nakon potresa jačine 7,7 stupnjeva. U subotu ujutro je stigla i dobra vijest - da je na udaljenom i brdovitom dijelu jednoga od otoka pronađeno 135 preživjelih. Još uvijek se traga za oko 160 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo