ZUBAK PROTIV DRŽAVE / Šuškova potvrda tjera Hrvatsku u bankrot?!

Image
Foto: PIXSELL

Zubak za isporuku raketnog sustava S-300 tijekom Domovinskog rata sudskim putem traži 200 milijuna dolara duga od države. Sa zateznim kamatama MORH mu duguje nevjerojatnih 12 milijardi kuna, a cijelu priču namjerava dokazati pomoću potvrde koju je potpisao Gojko Šušak.

17.8.2012.
9:40
PIXSELL
VOYO logo

Trgovac oružjem ZvonkoZubak već godinama sudskim putem od MORH-a potražuje 200 milijuna američkih dolara duga za isporuku raketnog sustava S-300 tijekom Domovinskog rata. Zubak je Hrvatsku tužio 2002. godine zajedno s tvrtkom s Djevičanskih otoka, Winsley Finance Limited, zbog nepodmirenog duga koji je sa zateznim kamatama porastao do nevjerojatnih 12 milijardi kuna, piše Jutarnji list!

Međutim, čini se da je nakon deset godina suđenje doseglo vrhunca i to nakon što je Zubak sudu predao dokument koji bi mogao, ukoliko se pokaže da je autentičan, donijeti prevagu na njegovu stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, trgovac oružjem iz Sesveta dostavio je dokument za koji tvrdi da je potvrda bivšeg ministra obrane GojkaŠuška iz 1996. godine u kojoj tadašnji bliski Tuđmanov suradnik priznaje dug i obvezuje se isplatiti ga do 1999. godine.

S obzirom da novac nikad nije isplaćen Zubaku pokrenut je sudski postupak koji bi mogao dodatno otežati ionako kompleksno stanje u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo