PROTUTUŽBA SRBIJE / "Sve je krenulo od NDH i ustaških zločina"

Image

Srbijanski šef diplomacije ne odustaje od toga da Srbija tuži Hrvatsku. U protutužbi će se spomenuti i zločini ustaša u NDH.

14.12.2008.
10:56
VOYO logo

BEOGRAD - Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić rekao je u razgovoru za agenciju Tanjug da Srbija ima godinu dana za formuliranje protutužbe protiv Hrvatske na Međunarodnom sudu pravde i najavio kako će se će se u njoj nalaziti osvrt na zločine ustaša u NDH.

Jeremić tvrdi da je "izuzetno važni imati jasnu predodžbu o događajima koji su doveli do sukoba devedesetih godina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Osvrnut ćemo se na vrijeme NDH, vrijeme ustaške vlasti u Hrvatskoj kada su počinjeni neki od najstrašnijih zločina u povjesti čovječanstva. Kao što je i hrvatska tužba koncipirana na način da se osvrće na povijesni razvoj koji je doveo do događaja devedesetih godina, to će biti slučaj i sa našom - rekao je Jeremić.

Potom je dodao da treba učinit sve da se odnosi Srbije i Hrvatske poboljšaju te da se nastavi suradnja dviju zemalja na gospodarskom i ostalim planovima.  -Tehnička, kulturna, znanstvena i svaka druga suradnja između Hrvatske i Srbije treba biti rasterećena od ovog povijesnog problema. Neka se time bavi sud pravde i povijesti - kaže Jeremić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo