NEMA VIŠE ANONIMNIH KOMENTARA / Švedski portali zabranili komentare čitatelja

Image
Foto: PHOTOS.COM

Švedskim online medijima su dozlogrdili diskriminirajući komentari puni psovki i pogrdnih pridjeva ispod članaka njihovih novinara i novinarki. Stoga su tri najveća internetska portala odlučila zabraniti komentare čitatelja.

31.8.2011.
9:20
PHOTOS.COM
VOYO logo

Tri najveća švedska internetska portala dnevnih novina zabranila su komentiranje članaka jer su bili korišteni kao platforma za govor mržnje.

Ovaj radikalan čin potaknut je napadom pomahnitalog Andersa Beringa Breivika, koji je u srpnju u Norveškoj ubio 77 osoba. On je koristio internet kao alat za pozivanje na nasilje i mržnju.

No članci neće u potpunosti ostati bez dojmova čitatelja i čitateljica. Naime, internetski portali omogućiti će novu opciju čitateljima i čitateljicama da izraze svoj stav o vijesti. Oni će se moći ulogirati preko Facebooka ili mail adrese te pod svojim imenom i prezimenom ostavljati komentare.

Urednici portala vjeruju kako će na ovaj način smanjiti govor mržnje koji je bujao na njihovim forumima i ispod tekstova jer su čitatelji i čitateljicema mogli anonimno i bez ikakve odgovornosti vrijeđati i pozivati na nasilje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo