IZVANREDNO STANJE / 164 smrtno stradalih u poplavama u Šri Lanki

Image
Image

Posrijedi su najgore poplave od svibnja 2003. kada je smrtno stradalo 250 osoba, a vodene bujice odnijele su oko 10.000 kuća.

29.5.2017.
9:45
VOYO logo

U poplavama u Šri Lanki, najgorim u posljednjih deset godina, smrtno su stradale 164 osobe, izvijestile su u ponedjeljak spasilačke ekipe. 

Obilne padaline u petak su prouzročile velike poplave i klizišta na tom otoku u Indijskom oceanu, prisilivši oko pola milijuna stanovnika s njegova južnog i zapadnog dijela da napuste domove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nestalima se još uvijek smatraju 104 osobe, a 88 ih je hospitalizirano, izvijestio je Centar za upravljanje prirodnim katastrofama. Napore spasilačkih ekipa mogle bi otežati nove monsunske kiše, koje za ponedjeljak i utorak najavljuju meteorolozi. 

Vojska je mobilizirala helikoptere, plovila i amfibije kako bi pomogla unesrećenima i dopremila im hranu, vodu i najvažnije potrepštine. Vlada Sri Lanke uputila je međunarodnoj zajednici poziv na pomoć. Indija je odmah uputila nekoliko vojnih plovila, a na jednom je ekipa liječnika i medicinskog osoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo