smrtonosni otrov / 60 stanovnika sela završilo u bolnici: pojeli su meso mrtve krave pa saznali da ju je ugrizla kobra!

Image
Foto: Thinkstock
Image
Foto: Thinkstock

Vjeruje se da pate od posljedica konzumacije smrtonosnog zmijskog otrova koji je ostao u mesu krave

6.2.2018.
9:25
Thinkstock
VOYO logo

Čak 60 stanovnika sela u Južnoafričkoj Republici žurno je ovog četvrtka prebačeno u bolnicu nakon što su jeli meso krave koju je ubila otrovna kobra, piše Daily Mail. Žrtve su prijavile simptome koji uključuju proljev, povraćanje, glavobolje i grčeve u želucu. Vjeruje se da pate od posljedica konzumacije smrtonosnog zmijskog otrova koji je ostao u mesu krave. Među oboljelima je i najmanje 16 djece, od kojih je osmero prebačeno na specijalistički tretman u pedijatrijski odjel akademske bolnice Nelson Mandela, dok su ostali prebačeni u lokalnu bolnicu.

"Odjel za zdravstvo moli stanovništvo da prestane jesti meso mrtvih životinja koje nađu jer je to opasno", izjavio je glasnogovornik Odjela za zdravstvo Eastern Capea Sizwe Kupelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobre pripadaju pod porodicu Elapidae ili otrovne guževe. Radi se o otrovnim zmijama koje se nalaze u tropskim i sutropskim područjima širom svijeta. Njihov otrov sadrži neurotoksine koji se brzo šire krvotokom žrtve te prouzrokuju respiratorne teškoće koje završavaju smrću, piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo