Kuriozitet / Aerodrom u Mostaru godinama zjapi prazan. Sad odjednom: 'Imamo prvi izravni let iz SAD-a u Mostar!'

Image
Foto: Denis Kapetanović/Pixsell

U prvih pola godine imali su smao 168 putnika na 58 zaposlenih, skoro tri putnika po zaposlenom. Odjednom, izravan let iz Dallasa

7.8.2022.
21:50
Denis Kapetanović/Pixsell
VOYO logo

Zrakoplov na izravnome letu iz SAD-a prvi put je u povijesti sletio u zračnu luku u Mostaru koja inače opstaje zahvaljujući charterima jer nema redovitih izravnih letova, prenosi Hina i pojašnjava da je avion Bombardier GL7T 53T zračnog prijevoznika Vista Jet Malta doletio je iz Denvera za Mostar.

"Imali smo prvi izravni let iz Denvera (SAD) u Zračnu luku Mostar (BiH) bez zaustavljanja za uzimanje goriva", naveli su iz mostarske zračne luke. Druge pojedinosti ovoga leta nisu poznate, osim da se radi o zrakoplovu poslovne klase s jako velikim dometom leta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Debakl /

Je li ovo najneposjećeniji komercijalni aerodrom na svijetu? Zračna luka u Mostaru u 2021. ima samo 516 putnika

Image
Debakl /

Je li ovo najneposjećeniji komercijalni aerodrom na svijetu? Zračna luka u Mostaru u 2021. ima samo 516 putnika

Vijest je zanimljiva zato što se Zračna luka Mostar ovakvim letom hvali u vrijeme kad, otkako je počela pandemije koronavirusa, nema nijednu izravnu zrakoplovnu liniju.Gotovo isključivo funkcionira zahvaljujući charter letovima kojima se prevoze putnici zainteresirani za svjetski poznato katoličko hodočasničko središte Međugorje.

RTL je prvo u rujnu 2021. primijetio da je u prvih osam mjeseci te godine kroz taj aerodrom prošlo samo 516 putnika. Već tada je za mostarski aerodrom, koji je 1984. proglašen alternativnim aerodromom tada zimskog olimpijskog Sarajeva, objavljeno da je u problemima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velike nade polagali su u sljedeću godinu kada su očekivali povratak redovitih linija niskotarifne kompanije Eurowingsa s Njemačkom. Tada smo se pitali je li možda riječ o najneposjećenijem aerodromu takve razine u svijetu.

U proljeće ove godine nije se ništa bitno promijenilo. Aerodrom Mostar tijekom 2022. do prvog dana ljeta imao je samo 168 putnika na 33 leta, a prema dostupnim podacima za 2020., imali su 58 radnika, ugrubo, oko tri putnika u oko pola godine na jednog zaposlenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedbe radi, 2013. godine kroz aerodrom je prošlo 78.205 putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo