Nema nikoga da im pomogne / Afganistanska studentica o talibanima: 'Nas žene, oni smatraju ratnim plijenom. Žene odvode na silovanje, a nitko to ne prikazuje'

Image
Foto: Screenshot Twitter

Na Twitteru je osvanuo intervju s mladom studenticom koja ističe probleme žena u novom/starom svijetu talibanske vlasti

17.8.2021.
19:42
Screenshot Twitter
VOYO logo

Na prvoj konferenciji za novinare talibana nakon preuzimanja Afganistana glasnogovornik je istaknuo kako neće biti diskriminacije žena, dok se poštuje Šerijatski zakon. No izvješća iz same zemlje govore da ljudi tim obećanjima ne vjeruju i to s razlogom.

Image
Neizvjesna budućnost /

Suze djevojke iz Afganistana koje svi dijele: 'Nikog nije briga za nas, nije li to smiješno?'

Image
Neizvjesna budućnost /

Suze djevojke iz Afganistana koje svi dijele: 'Nikog nije briga za nas, nije li to smiješno?'

O svemu je na Twitteru progovorila 23-godišnja studentica koja je prije nego su talibani ušli u Kabul privukla pažnju svijeta svojim suzama zbog situacije u njenoj domovini. U intervjuu s Masih Alinejad za Voice of America između ostalog je rekla kako su obećanja talibana prazne priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

My in-depth interview with the Afghan girl who’s heartbreaking crying video become symbol of ‘shattered future’ under Taliban

She’s only 23 years old, full of pain and anger. Please listen to her and be their voice. pic.twitter.com/oUiOe7ApG7

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam 23 godine. Žene poput mene Talibani prisilno daju na ženidbu svojim borcima. Brakom ozakonjeno silovanje je njihova verzija Kurana. Nas žene, oni smatraju ratnim plijenom", poručila je mlada žena koja se trenutno skriva izvan Afganistana", izjavila je i dodala:

"Vaše brige, veselja, to se sve ignorira jer ste iz Afganistana.Kad govorim o našim nevoljama, optužuju me da govorim protiv islama. Nije me briga. Nastavit ću to raditi jer otkrivam probleme žena. Tamo ima žena koje odvode na silovanje, a nitko to ne prikazuje. Nema nikoga da im pomogne. Nema nikoga da im pomogne. To što ste vidjeli moje suze je zato što sam ja na sigurnome".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona se naime nalazi izvan Afganistana, no u stalnoj je vezi s prijateljima i rodbinom. Kaže da prima loše vijesti, da žena na ulicama praktično nema i tvrdi da su obećanja talibana prazne priče.

"Molim vas, mislite o budućnosti. Nemojte ostati ravnodušni na masakr naših ljudi. Ne želim da se ovo ponovi za 40 godina. Ne nasjedajte talibanima u današnjem Afganistanu. Imamo mnoge žene snažne poput Michelle Obame i Angele Merkel. One će sada biti prisiljene pokoriti se šerijatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo