organizirani kriminal / Akcija u nekoliko država: u BiH uhićena dva pripadnika međunarodne kriminalne skupine

Image
Foto: AP Images

Akcija privođenja pripadnika ove kriminalne skupine provedena je istodobno u nekoliko država Europske unije

29.2.2016.
11:22
AP Images
VOYO logo

Dvije osobe uhićene su u ponedjeljak u Bosni i Hercegovini u sklopu velike međunarodne policijske akcije usmjerene na razbijanje mreže organiziranog kriminala koja se, uz ostala kaznena djela, bavila računalnim prijevarama, potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH koje vodi istragu.

Akcija privođenja pripadnika ove kriminalne skupine provedena je istodobno u nekoliko država EU, a na meti policijskih istražitelja je više desetaka osumnjičenih

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U mjestu Živinice kod Tuzle uhićeni su Asmir Mulaj (28) i Kenad Muminović (26), obojica državljani BiH rođeni u Srbiji. Tijekom policijske akcije zaplijenjena je sofisticirana računalna oprema i određena količina droge.

Sumnjiči ih se za sudjelovanje u radu ilegalnog internetskog servisa korištenog za počinjenje većeg broja kaznenih djela poput ilegalne kupnje i prodaje droge i oružja, podataka o bankovnim karticama i osobnim dokumentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Višemjesečnom istragom koju je, uz Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA), provodila i Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) utvrđeno je kako su Mulaj i Muminović djelovali kao pripadnici organizirane kriminalne skupine koja je djelovala na području Njemačke, Austrije, Švicarske te još nekih država.

Akcija privođenja pripadnika ove kriminalne skupine provedena je istodobno u nekoliko država Europske unije, a na meti policijskih istražitelja je više desetaka osumnjičenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo