ŽRTAVA SVE VIŠE / Aktivisti: 'Papa bi trebao posjetiti Argentinu i sastati se sa žrtvama svećeničkog zlostavljanja'

Image
Foto: AP Images

Papa Franjo bivši je nadbiskup Buenos Airesa no otkad je postao Papa 2013. nije posjetio domovinu

2.5.2019.
23:27
AP Images
VOYO logo

Papa Franjo trebao bi posjetiti Argentinu i sastati se sa žrtvama spolnog zlostavljanja u Katoličkoj Crkvi te intervenirati u njihovu korist, rekla je međunarodna organizacija za borbu protiv svećeničkog zlostavljanja u četvrtak.

"Ako papa Franjo ne može u Argentini postići nultu toleranciju (zlostavljanja), neće to uspjeti postići bilo gdje drugdje", rekao je Peter Isely, osnivač organizacije Kraj svećeničkom zlostavljanju na konferenciji za novinare u Buenos Airesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji su bili i predstavnici internetske stranice BishopAccountability.org i pojedinci koji su tužili Crkvu u Argentini za spolno zlostavljanje. 

Papa Franjo, prvi latinoamerički papa, bivši je nadbiskup Buenos Airesa no otkad je postao Papa 2013. nije posjetio domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susjednom Čileu Katolička Crkva zahvaćena je skandalom nakon Papina posjeta prošle godine koji je iznio na površinu niz optužbi za spolno zlostavljanje koje sada tužitelji istražuju. 

Vatikan u međuvremenu radi na papinskom dokumentu koji će uspostaviti postupke za katolike koji prijavljuju biskupe osumnjičene za spolno zlostavljanje ili za propuste u slučajevima spolnog zlostavljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo