DRAMA / Albanac BMW-om probio policijske blokade u Vatikanu, uslijedila pucnjava i filmska jurnjava

Image
Foto: Shutterstock

Po svemu sudeći, meta nije bila Sveta Stolica te nije riječ o terorizmu

19.6.2022.
15:32
Shutterstock
VOYO logo

Talijanski karabinjeri pucali su u gume vozila čiji se vozač danas probio kroz policijske ograde u Ulici Pavla VI, a papinska švicarska straža zatvorila je ulaz u Palaču Svetog Uficija.

Dio je to Rima gdje pucnjeva iz vatrenog oružja nije bilo ni u vrijeme drugog svjetskog rata, osim 13. svibnja 1981. godine. Naime, karabinjeri su pokušali zaustaviti BMW koji je prolazio tuga, a vozač je dodao gas i zaobišao ih te porušio pokretne ograde koje reguliraju pješački i automobilski promet, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je uslijedila pucnjava i filmska jurnjava. Unatoč tome što su pucali u gume, karabinjeri nisu onesposobili auto u bijegu. Kasnije su ga ipak uspjeli blokirati, ali vozač se nije dao privesti sve dok ga nisu onesposobili elektrošokerom. Javnost je obaviještena da je pritvoren 39-godišnji Albanac.

Nisu još poznati motivi njegova ponašanja, ali su oko Vatikana odmah, po prethodnom protokolu, uspostavljenje mjere sigurnosti, iako se čini da meta kriminalnog ponašanja nije bila sama Sveta Stolica ni njezina država i da nije riječ o terorizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo