'to je moj posao' / Amal Clooney priprema slučaj protiv ISIL-a, suprug George zabrinut za njenu sigurnost

Image
Foto: Hubert Boesl/DPA/PIXSELL

Odvjetnica za ljudska prava priprema slučaj protiv ISIL-a dovesti na sud

19.9.2016.
21:12
Hubert Boesl/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Amal Clooney dala je rijedak televizijski intervju u kojem je otkrila da radi na slučaju protiv ISIL-a zbog genocida. Lijepa britanska odvjetnica za ljudska prava zastupa Nadiju Murad, 23-godišnju ženu koja je preživjela zarobljeništvo ISIL-a gdje su je držali kao seksualnu ropkinju. 

Amal i Nadia u petak su se obratile predstavnicima UN-a u New Yorku i pojasnile ozbiljnost ovog slučaja. Istog dana Nadia je imenovana UN-ovom ambasadoricom dobre volje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bombardirati ISIS nije dovoljno. Ne možete ubiti ideju na taj način. Mislim da je jedan od načina za poduzeti akciju tako što ćemo razotkriti njihovu brutalnost i korupciju, a dijelomično se to može učiniti putem suđenja", rekla je Amal u intervjuu za NBC

Murad, koju su ISIL-ovci buritalno zlostavljali, još uvijek prima prijetnje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekla je da su je zlostavljali sve dok se ne bi onesvijestila. Palili su je cigaretama. Istrpila je najbrutalnije nasilje koje čovječanstvo može zamisliti", rekla je Amal.

Dodala je da su ona i njen suprug, slavni glumac George Clooney, razgovarali o rizicima ovog slučaja. Ali nakon što su upoznali Nadiju i čuli njenu priču, Amal, kaže, znala je da nema izbora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije šala; to je ISIL. Poslali su joj specifične prijetnje u kojima su rekli da će ju pronaći... Upoznala sam ju i pomislila - ne mogu joj okrenuti leđa. Razgovarala sam sa suprugom prije nego sam preuzela slučaj i svjesni smo rizika, naravno", kaže Amal dodajući da je George razumije. 

"I on je upoznao Nadiju i mislim da je bio dirnut. Razumije me. To je moj posao", zaključila je Amal. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo