uskoro susret? / Američki dužnosnici u Sjevernoj Koreji obavljaju pripreme za summit

Image

Kim Jong Un ponovo dao do znanja da se želi sastati s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom

27.5.2018.
20:31
VOYO logo

Američki dužnosnici ušli su u sjevernokorejski dio demilitarizirane zone (DMZ) između Sjeverne i Južne Koreje kako bi razgovarali o pripremi mogućeg summita, nakon što je sjevernokorejski vođa Kim Jong Un ponovo dao do znanja da se želi sastati s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, prenose agencije.

Američki dužnosnici su iz Južne Koreje prešli u Sjevernu Koreju predvođeni stručnjakom State Departmenta Sung Kimom, izvijestio je Washington Post. Sung Kim trenutno obnaša dužnost američkog veleposlanika na Filipinima, dok je prije bio veleposlanik u Seulu i posebni američki izaslanik za politiku prema Sjevernoj Koreji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump je u pismu Kimu u četvrtak otkazao sastanak planiran za 12. lipnja u Singapuru, što je trebao biti uopće prvi sastanak nekog američkog predsjednika na dužnosti i sjevernokorejskog čelnika da bi u petak rekao kako bi se summit ipak mogao održati.

"Radimo vrlo dobro u smislu summita sa Sjevernom Korejom", rekao je Trump u Bijeloj kući. "To se kreće vrlo lijepo, tako da računamo 12. lipnja u Singapuru, to se nije promijenilo",  rekao je Trump u subotu u Bijeloj kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južnokorejski predsjednik Moon Jae-in je ranije danas kazao da očekuje da uskoro počnu "praktični razgovori" između Pjongjanga i Washingtona. Dan ranije je potvrdio da su se on i Kim Jong Un na iznenadnom susretu u subotu složili da se summit Sjeverne Koreje i SAD-a mora održati.

Prema pisanju Washington Posta, razgovori dviju strana o pripremi summita bi se trebali nastaviti u ponedjeljak i utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo