Kreće val racija / Američki gradovi protiv protjerivanja imigranata: 'Nećemo sudjelovati ni pomagati u toj akciji'

Image
Foto: Shutterstock

Policija Los Angelesa također je na Twitteru objavila da neće sudjelovati niti pomagati u toj akciji

22.6.2019.
14:51
Shutterstock
VOYO logo

Američki gradovi koji očekuju val racija protiv imigranata kako bi se deportiralo nedavno pristigle obitelji koje u zemlji borave ilegalno objavili su u petak da neće surađivati sa saveznim vlastima u tome. 

U razgovoru s novinarima ovaj tjedan, Mark Morgan, obnašatelj dužnosti direktora Američke imigracijske i carinske službe (ICE), rekao je da će meta akcije njegove agencije biti obitelji koje su dobile nalog imigracijskog suda da moraju otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

The Washington Post je u petak objavio da bi operacija trebala početi u nedjelju i obuhvatiti do 2000 obitelji koje su dobile naloge za deportaciju u 10 američkih gradova, uključujući Houston, Chicago, Miami i Los Angeles.

Glasnogovornik ICE-a nije želio vijest komentirati, kazavši da neće objavljivati pojedinosti dok operacija ne bude završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnica Chicaga Lori Lightfoot kazala je da je ICE-u onemogućila pristup bazama podataka gradske policije zbog najave te akcije.

Policija Los Angelesa također je na Twitteru objavila da neće sudjelovati niti pomagati u toj akciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Houstona Sylvester Turner istaknuo je u priopćenju "bogat kulturni doprinos" imigranata u gradu i poručio: "Grad ne pokušava raditi posao ICE-a, niti ga ne pokušava omesti".

S tim u vezi, guverner Teksasa najavio je da će na granici rasporediti 1000 pripadnika Nacionalne garde ustvrdivši da je u zadnja tri tjedna uhićeno više od 45.000 ljudi zbog ilegalnog prelaska granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo