jednoglasno usvojili rezoluciju / Američki Kongres izglasao obuku svojih zastupnika protiv uznemiravanja

Image
Foto: AP

'Neprihvatljiva je i sramotna činjenica da neke osobe koje ovdje rade podnose prijeteće ili neprijateljsko okruženje, a došle su ovdje služiti zemlji i svojim idealima'

29.11.2017.
23:06
AP
VOYO logo

Zastupnici američkog Zastupničkog doma su u srijedu usvojili pokretanje obuke protiv seksualnog uznemiravanja za svoje parlamentarce i njihove suradnike, dok se množe optužbe protiv sadašnjih zastupnika.

Zastupnički dom je jednoglasno usvojio rezoluciju. Od 2018. svih 435 članova i tisuće djelatnika i stažista koji tamo rade ići će na obuku o uznemiravanju i pravima i odgovornostima u profesionalnom okruženju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neprihvatljiva je i sramotna činjenica da neke osobe koje ovdje rade podnose prijeteće ili neprijateljsko okruženje, a došle su ovdje služiti zemlji i svojim idealima. Ne možemo dozvoliti tu vrstu ponašanja", rekao je republikanski predsjednik Zastupničkog doma Paul Ryan.

 U Senatu, gornjem domu Kongresa, slična rezolucija je usvojena 9. studenoga, također jednoglasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To izglasavanje je prva reforma sustava koji se danas smatra zastarjelim i neprijateljskim u odnosu na žrtve uznemiravanja u toj instituciji.

Od 1997. mirnim putem je riješeno 264 prijava između djelatnika u Zastupničkom domu. Nije poznat broj slučajeva seksualnog uznemiravanja. Najstarijeg demokratskog člana Zastupničkog doma, predstavnika Detroita Johna Conyersa (88) nekoliko bivših suradnica je optužilo za seksualna uznemiravanja. On odbija dati ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Senatu se demokrat Al Franken ispričao za seksualno uznemiravanje prije nekoliko godina.

Republikanski kandidat u Senatu Roy Moore je suočen s nekoliko optužbi tadašnjih maloljetnica za seksualno uznemiravanje prije nekoliko desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo