POVIJESNI PAKET / Američki Kongres odobrio zakon o pomoći gospodarstvu vrijedan 484 milijarde dolara

Image
Foto: AP Images

Predstavnički dom je s 388 prema pet glasova usvojio mjeru koju je jednoglasno prihvatio Senat

24.4.2020.
8:06
AP Images
VOYO logo

Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je zakon vrijedan 484 milijarde dolara federalne pomoći malim i srednjim tvrtkama pogođenim koronakrizom, te bolnicama kako bi se mogle nositi s velikim brojem teško oboljelih u pandemiji koronavirusa.

Predstavnički dom je s 388 prema pet glasova usvojio mjeru koju je u utorak jednoglasno prihvatio Senat. Zakon sada treba potpisati američki predsjednik Donald Trump kako bi stupio na snagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnici, mnogi s maskama na licu, zakon su odobrili nakon produljenog razdoblja glasovanja kako bi im bilo omogućenameđusobna distanca u skladu s preporukama o zaštiti javnog zdravlja.

Zakon uključuje paket pomoći vrijedan više od 320 milijarda dolara namijenjen malim i srednjim poduzećima koja su se našla na udaru krize uzrokovane covidom-19, zatim 75 milijarda pomoći za bolnice, 25 milijarda za testiranje na koronavirus te više od 60 milijarda zajmova namijenjenih drugim stradalim sektorima, napose poljodjelstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakon, koji je rezultat teških pregovora demokrata i republikanaca, četvrti je po redu paket pomoći američkom gospodarstvu tijekom pandemije. Te četiri mjere zajedno čine oko 3 bilijuna dolara pomoći.

Trump je ranije pozvao Kongres da prihvati taj novi plan pomoći, obećavši da će ga potvrditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj novi fond dolazi nakon paketa vrijednog 349 milijarda dolara koji su već potrošeni za financiranje zajmova namijenjenih malim i srednjim poduzećima odobrenih krajem ožujka u okviru povijesnog plana vrijednog 2000 milijardi dolara potpore američkom gospodarstvu.

Kada se ova nova pomoć malim i srednjim poduzećima konačno odobri, parlamentarni zastupnici žele pregovarati o novom sveobuhvatnom planu potpore američkom gospodarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo