terorizam / Amerika je odahnula: Trumpov pristaša osumnjičen za 13 pokušaja bombaških napada

Gotova je strepnja od eksplozivnih paketa koji su prošli tjedan stizali na adrese Trumpovih kritičara

27.10.2018.
19:36
VOYO logo

Gotova je, barem zasad, strepnja od eksplozivnih paketa koji su prošli tjedan stizali na adrese obitelji Obama, Clinton, De Niro i ostalima. Uhićeni 56-godišnji Cesar Sayoc osumnjičen je za čak 13 pokušaja bombaških napada. Odao ga je DNA-a na jednoj pošiljci.

Sayoc je već prije imao problema sa zakonom od 2002. kada je zaprijetio bombom američkom HEP-u zbog gašenja struje nakon neplaćanja računa, radio je prometne prekršaje. Prijeti mu i do 58 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je uhićen 56-godišnji bombaš Amerika je odahnula nakon pet dana grča. Sayoc  se deklarirao kao Republikanac te zagovarao Trumpovu politiku Make America Great Again, koja među ostalim promiče antimigracijsku politiku.

"Na teret mu se stavlja pet federalnih zločina. Međudržavni prijevoz eksploziva, ilegalno slanje eksploziva, prijetnje bivšim predsjednicima i javnim osobama te napad na federalne službenike", rekao je glavni američki državni odvjetnik Jeff Sessions.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je riječ o labilnom pojedincu koji je već 2002. prijetio bombom američkoj elektroprivredi, olakšanje je za Ameriku koja Bushov rat protiv terorizma teško zaboravlja.

"Nitko nije ozlijeđen, i to zato što su svi Newyorčani znali što trebaju napraviti u situaciji", kazao je gradonačelnik New Yorka Bill De Blasio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trinaest javnih ličnosti, među kojima većinom demokrati, zaprimilo je pakete bombi iz kućnih radinosti. Cijela država podignuta je na stanje uzbune, a mrežu slučaja ispleo je sam Sayoc.

"On živi u svijetu mašte i teško je duševno bolestan. Morate znati da je ovo prije mentalni problem nego politički, naravno i kriminalni jer društvo treba više obratiti pozornost na ovakav problem", komentira bivši Sayocov odvjetnik Ronald S. Lowy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump koji je isprva optužio CNN i Demokrate za plasiranje vijesti kako bi se njega napadalo prije skorih izbora, na kraju je bio zadovoljan raspletom.

"Odličan posao je obavljen s današnjim uhićenjem. Sve terorističke radnje moraju biti zapažanje i sankcioniranje prema zakonima", rekao je Trump.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sayoc, koji je lažno tvrdio da pripada Seminole plemenu Indijanaca, svoje zadnje dane slobode proveo je živeći u kombiju oblijepljenim Trampoviom posterima.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo