Uzvratili udarac / Amerika se ipak osvetila za srušeni dron: Hakerski napad navodno je isplaniran prije nekoliko tjedana

Nakon opoziva zračnih udara na Iran, u tajnosti je odobren hakerski napad na iranske obrambene sustave

23.6.2019.
20:45
VOYO logo

Nakon opoziva zračnih udara na Iran, američki predsjednik Donald Trump, tvrde tamošnji mediji, u tajnosti je odobrio hakerski napad na iranske obrambene sustave. Iako službene informacije o takvom napadu još uvijek nema ni s jedne strane, cyber napadi su navodno bili planirani nekoliko tjedana. 

SAD je izveo računalne napade na iranske sustave lansiranja raketa i na špijunsku mrežu. Bio je to njihov odgovor na rušenje američke bespilotne letjelice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad nije službeno potvrđen ni s jedne strane. Iako cyber napad nije komentirao ni Donald Trump, poručuje kako želi spriječiti Iran da dobije nuklearno oružje.

"Činjenica je da nećemo dopustiti da Iran ima nuklearno oružje. I kada se s time slože, imat će bogatu zemlju, bit će sretni i ja ću biti njihov najbolji prijatelj. Nadam se da će se to dogoditi. Nadam se, ali možda i neće", izjavio je Trump.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema američkim medijima, na prvom udaru bila su računala za kontrolu lansiranja projektila i raketa. Drugi hakerski napad bio je uperen protiv špijunske mreže koja nadzire prolazak brodova kroz Hormuški tjesnac.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

​Hakerski napad navodno je isplaniran prije nekoliko tjedana kao odgovor na napade na naftne tankere u Hormuškom tjesnacu za koje SAD krivi Iran, iako ih oni negiraju. Izraelski premijer snažno je podržao američki pritisak.

"Sada, zahvaljujući oštrim američkim sankcijama, Iran se suočava s nezapamćenim ekonomskim pritiskom zbog svoje agresije. Iz tog sam razloga sretan što čujem da će se taj pritisak nastaviti i postati još veći", rekao je izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A postat će još veći jer Donald Trump uvodi i nove sankcije Iranu.

"Iran je u ekonomskom kaosu. Prolaze kroz pakao. Sankcije su ih jako pogodile. Još će sankcija biti uvedeno, puno više. Teško je za povjerovati koliko još. Ali kaos je. Ja samo ne želim nuklearno oružje", rekao je Trump.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iranski vođe još se nisu oglasili na navode o hakerskom napadu i prijetnjama novim sankcijama koje bi Amerika trebala objaviti već sutra.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo