#OneLess / Amerikanci se udružili nakon pokolja na Floridi: pokrenuli kampanju i sad javno uništavaju puške

'Danas sam odlučio - cijev ove puške nikad neće biti uperena prema nikome, ovo oružje nikad neće oduzeti nečiji život'

20.2.2018.
14:47
VOYO logo

Stotine učenika izišle su prošlu subotu na ulice Fort Lauderdalea kako bi pozvali na uvođenje strožih zakona o oružju u Sjedinjenim Državama nakon smrtonosne pucnjave u školi na Floridi. Reakcija je to nakon što je bivši učenik, 19-godišnji Nikolas Cruz ubio 17 ljudi poluautomatskim oružjem.

Nakon tog stravičnog pokolja, krenula je kampanja #OneLess (jedno oružje manje, op.a.) koja je pobudila odobravanje američke javnosti jer je cilj te kampanje uništiti takve i slične puške. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od onih koji su uništili pušku AR-15 je i Scott-Dani Pappalardo te je snimku istog objavio na svom Facebook profilu. U snimci objašnjava da je "čvrsti vjernik što se tiče prava na posjedovanje oružja, ali i da civili ne bi smjeli njime oduzimati tuđe živote" te nadodao kako želi osigurati da baš njegovo oružje neće uzeti nečiji život.

"Svaki legalni vlasnik oružja sposoban je počiniti stravičan zločin, čak i bez mentalne bolesti. Danas sam odlučio - cijev ove puške nikad neće biti uperena prema nikome, ovo oružje nikad neće oduzeti nečiji život", kazao je Pappalardo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepotrebno je reći da je video odmah postao viralni hit. Pogledalo ga je više od 16 milijuna ljudi, a podijelilo više od 300.000 korisnika Facebooka. Njegov potez naišao je na odobravanje javnosti, a između ostalih pohvalila ga je i slavna glumica Julianne Moore. Na Twitteru je napisala: "Molim vas, pogledajte ovog elokventnog vlasnika oružja kako objašnjava zašto ga je uništio. Hvala vam #ScottPappalardo za ovaj primjer".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo