Obljetnica genocida / Ana Brnabić ne namjerava ići u Srebrenicu: 'Moramo se prestati vraćati na nesporazume iz prošlosti'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL/Armin Durgut/PIXSELL

Istaknula je kako nije pozvana na komemoraciju pa ne planira ni ići

9.7.2019.
13:51
Srdjan Ilic/PIXSELL/Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u utorak na Jahorini kako ne kani ići u Srebrenicu 11. srpnja gdje će biti obilježena obljetnica genocida nad Bošnjacima što su ga počinili pripadnici vojske i policije bosanskih Srba, a istodobno je kazala kako "stalno vraćanje u prošlost" ne doprinosi miru i stabilnosti u regiji. 

"Nisam pozvana (na komemoraciju) pa neću ni ići", kazala je Brnabić novinarima koji su je pratili tijekom sudjelovanja na summitu Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za genocid u Srebrenici uporabila je termin "užasni zločin", a pojasnila je kako ovim povodom kani uputiti izraze sućuti obiteljima "svih žrtava sukoba" u Bosni i Hercegovini.

Iskoristila je ovu prigodu i kako bi podsjetila da je u Srebrenici prije četiri godine napadnut tadašnji srbijanski premijer Aleksandar Vučić te kako zbog tog incidenta nitko nije kažnjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brnabić smatra da bi bilo poželjno da se "prestane vraćati na nesporazume iz prošlosti", kako je okvalificirila potrebu suočavanja sa zločinima počinjenim tijekom ratova 90-ih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo