strah od terorizma / Ankara na oprezu: turska prijestolnica do kraja studenog zabranila sve vrste javnih okupljanja

Image
Foto: AP Images

Navodeći kao razlog informacije da terorističke organizacije pripremaju nove atentate, gradska uprava piše da je zabrana odlučena u sklopu izvanrednog stanja

17.10.2016.
20:40
AP Images
VOYO logo

Gradska uprava Ankare objavila je u ponedjeljak zabranu svih vrsta javnih okupljanja u turskoj prijestolnici zbog opasnosti od atentata.  

U priopćenju na svojoj mrežnoj stranici gradske vlasti Ankare objavile su zabranu "svih vrsta okupljanja i manifestacija na javnim mjestima kao što su ceste, trgovi, ulice i parkovi do 30. studenoga 2016."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodeći kao razlog informacije da terorističke organizacije pripremaju nove atentate, gradska uprava piše da je zabrana odlučena u sklopu izvanrednog stanja uvedenog u srpnju nakon pokušaja državnog udara.

U Turskoj, a posebice u glavnome gradu Ankari i u Istanbulu u godinu dana izvedeno je nekoliko atentata za koje je odgovornost pripisana kurdskim pobunjeničkim skupinama ili džihadističkoj Islamskoj državi (IS) u kojima je ubijeno više desetaka osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najgorem napadu u modernoj povijesti Turske 10. listopada 2015. ubijene su 103 osobe u bombaškom napadu ispred kolodvora u Ankari, a komemoracija održana na godišnjicu prošli je tjedan bila obilježena sukobima prosvjednika i snaga reda.

Izvanredno stanje, uvedeno 20. srpnja na rok od tri mjeseca nakon pokušaja državnog udara, bit će 19. listopada automatski produljeno za 90 dodatnih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo