Sad ga nastoje spasiti / Antivakserski njemački političar zbog COVID-a morao u bolnicu na kisik. Već sad pomalo mijenja pjesmu

Image
Foto: AP

'Borim se za stabilnost pluća...', kaže, a drugi mu uzvraćaju: 'Molim vas da svima poručite, čim se oporavite, da je korona stvarna, da nije riječ o uroti.'

8.12.2021.
16:30
AP
VOYO logo

Osim predaje kancelarske funkcije Angele Merkel Olafu Scholzu, jedna od glavnih vijesti u medijima diljem Njemačke je to što je AfD-ov parlamentarac Zemaljskog parlamenta regije Saske Ivo Teichmann zbog COVID-a završio u bolnici u Dresdenu. I to na kisiku.

Riječ je o 54-godišnjem političaru izrazite desnice koji je sve do prije nekoliko dana, dok se nije razbolio od COVID-a, apsolutno odbacivao cijepljenje, žestoko se protivio brojnim epidemiološkim mjerama, odbijao je nositi masku na javnim mjestima, čak se potrudio dokazati da on, zbog svoje navodne plućne bolesti, ne smije nositi masku…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon višednevne povišene temperature, Teichmann se prošlog četvrtka sam prijavio u Sveučilišnu kliniku Dresden", donose njemački mediji.

Odjednom se ispostavilo da niti Teichmann niti AfD nisu baš udarali na sva zvona da je jedan od najistaknutiji političar ove izrazito desne stranke već danima u tako lošem stanju zbog COVID-a da je odmah završio na kisiku i na terapiji antitijelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
S oltara o mikročipovima /

Kardinal antivakser iz SAD-a ima dugotrajni covid, Hrvatska ga pamti iz posjeta 2016. i povezanosti s politikom

Image
S oltara o mikročipovima /

Kardinal antivakser iz SAD-a ima dugotrajni covid, Hrvatska ga pamti iz posjeta 2016. i povezanosti s politikom

Njegova parlamentarna kolegica, ali i politička suparnica Kathleen Kuhfuß iz Zelenih, povodom objave da je Teichmann u tako lošem stanju, poručila je da mu, iako su se Zeleni protiv njega "sve do prije nekoliko dana žestoko prepirali oko toga je li COVID-19 opasan ili nije", svejedno želi sve najbolje:

"Gospodine Teichmann, molim vas da poručite svima, čim se dovoljno oporavite, da je pandemija korone stvarna i da nije riječ o uroti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj političar do 2009. bio je u SPD-u, da bi tada istupio iz te stranke, učlanio se u AfD i 2014. ušao u Zemaljski parlament Saske.

Do njega je u bolnici sada došao bulevarski dnevnik Das Bild.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borim se za stabilnost pluća", opisao im je Teichmann svoje stanje nakon, dakle, što ga već šest dana liječe u bolnici.

Još prije tri dana on je na Facebooku objavio ciničnu poruku "svim pametnjakovićima" da "svi moramo odgovorno sami procijeniti rizike obolijevanja od korone i cijepljenja", potpuno "bez pritiska i podjela u društvu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas, međutim, kad su ga iz Das Bilda pitali zašto se ipak nije cijepio kad je ionako bio rizičan od obolijevanja od teškog COVID-a s obzirom na stanje svojih pluća, odgovorio je:

"Imao sam u svom obiteljskom okruženju dobre argumente protiv cijepljenja…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, rekao je Das Bildu i to:

"Mi svi u ovoj pandemiji učimo…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saska je inače jedno od uporišta desničarskog AfD-a. Ova regija ima stanovnika otprilike kao Hrvatska, ali je stanje s COVID-om ovdje gore čak i od Hrvatske. Danas je, primjerice, otkriveno preko 9000 novih slučajeva, umrlo im je 75 ljudi, odnosno od početka pandemije ukupno 11.125 i udio cijepljenih u stanovništvu među najnižima je u Njemačkoj.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo