rane u trbuhu / Asistent u nastavi nasmrt izboden u školskom dvorištu: 'Ubili su ga kao psa'

Image
Foto: Ilustracija/Shutterstock

stražitelji su saslušali prijatelje, rodbinu i kolege žrtve kako bi rekonstruirali njegove posljednje sate

28.9.2022.
16:41
Ilustracija/Shutterstock
VOYO logo

Asistent u nastavi Marcello Toscano (64) pronađen je kako izboden u trbuh leži u vrtu škole u kojoj je radio. Članovi obitelji bili su uznemireni nakon što se nije vratio kući i obratili su se policiji. Nakon kratke potrage, Toscano je pronađen mrtav u talijanskom mjestu Melito, nedaleko od Napulja, javlja Il Corriere della Sera.

Oko 21 sat Toscanova kći uočila je očev automobil u blizini škole i obavijestila istražitelje. Karabinjeri su stigli u školu Marino-Guarano i tražili čuvara da im otvori vrata. Pregledali su sve prostorije, a zatim su pronašli tijelo – u vrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karabinjeri su već uzeli snimke školskog video nadzora. Istražitelji vjeruju da će iz videa otkriti važne informacije. Prvi vanjski pregled Toscanovog tijela potvrdio je da se uboden nožem ili u svakom slučaju oštricom. Istražitelji su također saslušali prijatelje, rodbinu i kolege žrtve: cilj je rekonstruirati posljednje sate njegova života. Nijedna hipoteza nije isključena, od pljačke do svađe koja je prerasla u nasilje.

Image
PRIJAVIO KRŠENJE MJERA /

Dvojica od četvero optuženih za ubojstvo varaždinskog profesora branit će se sa slobode

Image
PRIJAVIO KRŠENJE MJERA /

Dvojica od četvero optuženih za ubojstvo varaždinskog profesora branit će se sa slobode

Marcello Toscano bio je oženjen za nastavnicu Rosangelu Iodice i imao je dvoje djece: Cira, inženjera zaštite okoliša, i Eziju, diplomiranu profesoricu matematike; oboje rade u školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prošlosti je bio gradski vijećnik, bližila mu se mirovina, nakon čega se želio preseliti u Cilento. Zbog toga je posljednjih tjedana išao pogledati nekoliko seoskih kuća zajedno s rođakom, novinarom Marcellom Curziom, koji je jutros na Facebooku objavio koliko žali za njim i koliko je istovremeno bijesan.

''Imao sam rođaka. Zvao se kao i ja – Marcello. Bio je sin starije sestre mog oca. Radio je kao nastavnik u srednjoj školi Marino-Guarano. Ubili su ga kao psa u dvorištu škole u Italiji u kasnim jutarnjim satima krajem rujna… Kronike iz Melita gdje čovjek umire bez razloga i okružen si općom ravnodušnošću su takve zahvaljujući državi koja je odavno abdicirala, koja sada više ne postoji …”, napisao je Marcello Curzio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karabinjeri istražuju ubojstvo uz koordinaciju državnog odvjetništva Sjevernog Napulja. Pokušavaju utvrditi je li zločin na neki način povezan s onim iz svibnja prošle godine, kada je učenik iste škole izboden na satu. I nekoliko mjeseci ranije, u istoj školi, 11-godišnju djevojčicu je u kupaonici škole napala vršnjakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo