STRAH OD NOVIH NAPADA / Assad tvrdi: 'Među sirijskim izbjeglicama koje se kreću prema Europi ima terorista'

Image
Foto: AP Images

Stotine tisuća sirijskih izbjeglica stigli su u Europu ove godine, često bez dokumenata, izazivajući strahovanja u mnogim zemljama da među njima mogu biti islamski militanti

30.11.2015.
22:13
AP Images
VOYO logo

PRAG - Među sirijskim izbjeglicama koje se kreću prema Europi ima terorista, rekao je sirijski predsjednik Bašar al-Assad Češkoj televiziji u intervjuu čiji su ulomci objavljeni u ponedjeljak.

Upitan trebaju li Europljani strahovati od izbjeglica iz Sirije Assad je rekao: "To je mješavina. Većina su dobri Sirijci, oni su domoljubi... Ali dakako ima ubacivanja terorista među njih, to je istina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češka je televizija rekla da je intervjuirala Assada u Damasku i da će intervju objaviti u utorak.

Stotine tisuća sirijskih izbjeglica stigli su u Europu ove godine, često bez dokumenata, izazivajući strahovanja u mnogim zemljama da među njima mogu biti islamski militanti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad Islamske države u Parizu 13. studenoga pojačao je zahtjeve u Europskoj uniji da se ljudi koji dolaze bolje kontroliraju.

Dvojica od pariških napadača dali su svoje otiske prstiju putujući kroz Grčku u listopadu, rekao je pariški tužitelj. Jedan je identificiran kao Ahmad al-Mohammad iz sirijske putovnice nađene blizu njegova tijela, mada nije jasno je li putovnica autentična ili ukradena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska je u dogovoru postignutom u nedjelju pristala pomoći smanjiti priljev migranata u Europu u zamjenu za financijsku pomoć, ubrzanje postupka za ukidanje viza i obnovu pristupnih pregovora s EU-om. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo