ljubimica iznenadila / Assangeu je dosadno dok ga ispituju u ambasadi pa krati vrijeme odijevanjem mačke

Image
Foto: AP

Osnivaču WikiLeaksa Julian Assange dosadno je u ekvadorskoj ambasadi u Londonu iz koje nije izišao već četiri godine

15.11.2016.
12:01
AP
VOYO logo
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

(Foto: AP)

Dok se skriva u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu, osnivač WikiLeaksa Julian Assange očito krati vrijeme - oblačeći svoju mačku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, mačka je u ponedjeljak provirila kroz prozor rezidencije s bijelim ovratnikom i prugastom kravatom. Mačka je neko vrijeme znatiželjno gledala kroz prozor, dok su prolaznici i mediji fotografirali prizor. Sve se to dogodilo na dan kada je švedska tužiteljica Ingrid Isgren stigla na ispitivanje Assangea u okviru istrage o silovanju.

Naravno, mačka je odmah postala viralni hit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Assange koji uporno niječe optužbe o silovanju, počeo je odgovarati na pitanja ekvadorskog tužitelja u ponedjeljak u sklopu dugotrajne pravne bitke oko tih optužbi. Švedska tužiteljica nazočna je ispitivanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Assangeov odvjetnik Per Samuelsson rekao je da bi ispitivanje, koje je do sada nekoliko puta bilo odgođeno zbog diplomatskog spora između Ekvadora i Švedske, moglo potrajati nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Assange (45) živi u ekvadorskom veleposlanstvu više od četiri godine. Ondje se sklonio u lipnju 2012. nakon što su švedski tužitelji izdali europski uhidbeni nalog za njime zbog optužbi za silovanje i seksualni napad na dvije žene koje su ga upoznale 2010. tijekom boravka u Švedskoj.

On to opovrgava, ističući da su optužbe politički motivirane i tvrdi da su žene pristale na spolni odnos s njime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbio je otići u Švedsku na ispitivanje, strahujući da bi bio izručen SAD-u zbog toga što je na WikiLeaksu objavio 500.00 tajnih vojnih dosjea o ratovima u Iraku i Afganistanu.

Švedski tužitelji odustali su prošle godine od istrage zbog seksualnog napada jer je nakon pet godina na snagu stupila zastara. No i dalje ga žele ispitati zbog optužbi za silovanje, za što zastara nastupa nakon 10 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo