odbacio sve optužbe / Australska policija u Vatikanu ispituje kardinala zbog optužbi za seksualno zlostavljanje

Image
Foto: AP

Bivši nadbiskup Melbournea predmet je istrage zbog zataškavanja zlostavljanja od strane svećenika, a od srpnja je i sam optužen za zlostavljanje djece

26.10.2016.
11:02
AP
VOYO logo

Australska policija stigla je u Vatikan kako bi ispitala visokopozicioniranog kardinala kojeg se optužuje za seksualno zlostavljanje, objavila je u srijedu lokalna policija.

Troje policajaca prošlog je tjedna stiglo u Vatikan kako bi ispitali australskog kardinala Georgea Pella, visokog financijskog savjetnika pape Franje, objavila je policija savezne države Viktorije. Pell je odbacio sve optužbe, no pristao je razgovarati s policijom.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj bivši nadbiskup Melbournea postao je predmet australske istrage zbog zataškavanja slučajeva u kojima je svećenstvo optuženo za zlostavljanja tijekom njegovog mandata u Melbourneu i Sydneyu. 

Pell je od srpnja i sam optužen za zlostavljanje djece nakon što su dvojica muškaraca iznijela tvrdnje da ih je u 70-ima, dok je bio mladi svećenik, dirao na bazenu u australskom gradu Ballaratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kardinal ponovno odbacuje sve i svake optužbe o seksualnom zlostavljanju, te nastavlja suradnju s policijom Viktorije dok se istraga ne dovrši", priopćeno je iz rimskog ureda tog kardinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo