Nove represivne mjere / Austrijski ministar predložio otvoriti izbjegličke kampove...na zapadnom Balkanu

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL/Ilustracija

Lakše je nekoga zaustaviti izvan granica Europe nego ga iz nje istjerati nakon što se ta osoba već uselila u stan u Beču ili Berlinu, kazao je.

7.3.2017.
17:18
Marko Mrkonjic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz smatra da bi Europska unija trebala razmisliti o otvaranju izbjegličkih kampova koji bi bili smješteni izvan granica Europske unije, te je kao lokacije predložio zapadni Balkan ili Gruziju u intervjuu za njemački Bild, prenosi RT.

Sama lokacija mu nije toliko bitna, izjavio je, već je bitno da bi se ljudi u tim kampovima "zaštitili" te da bi oni koji su u Europu ušli ilegalno "bili vraćeni izvan njezinih granica". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakše je nekoga zaustaviti izvan granica Europe nego ga iz nje istjerati nakon što se ta osoba već uselila u stan u Beču ili Berlinu, kazao je.

Ovo austrijskom ministru nije prvi istup protiv izbjeglica, jer je već ranije proglasio kvote za prihvat izbjeglicama koje je propisala Europska unija "potpuno nerealnima", a rekao je i da bi Europa trebala primijeniti australski sistem ophođenja s izbjeglicama. Australija naime sve tražitelje azila zadržava izvan svojih granica, na otočićima u Pacifiku, dok se procesuiraju njihovi zahtjevi za azil. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veljači su austrijske vlasti izjavile da će vršiti jači pritisak na tražitelje azila, i to tako da će ih, ukoliko im zahtjev bude odbijen, prestati snabdijevati s hranom i uskratiti im smještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo