SVAKA ČAST / Autom se zaletio u pljačkaša koji mu je prijetio pištoljem i spriječio pljačku benzinske pumpe

Image
Foto: Thinkstockphotos

Konobar Š. M. iz Tuzle sinoć se sat i po iza ponoći automobilom zaletio na jednog od naoružanih pljačkaša benzinske pumpe i spriječio pljačku.

29.5.2017.
11:00
Thinkstockphotos
VOYO logo

Dramatičan, filmski događaj, počeo je oko 01.30 sati kada je Š. M.svratio na benzinsku pumpu želeći kupiti cigarete. No, šokiralo ga je kada je ugledao dvojicu maskiranih naoružanih ljudi kako preskaču ogradu i ulaze u benzinsku pumpu te mu je odmah bilo jasno da se našao usred pljačke, piše Tuzlanski.ba.

Kaže da ga pljačkaši u prvih mah nisu primijetili, da je uzeo telefon i pokušao da nazove policiju. I dok je jedan pljačkaš utrčao unutra, drugi ga je uočio i poeop mu prijetiti pištoljem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naredio mi je da bacim telefon, što sam i učinio. I dalje sam sjedio u automobilu, a on se mašući pištolje počeo unazad vraćati u unutrašnjost benzinske pumpe gdje je drugi pljačkaš držao na nišanu dvojicu radnika", priča Š. M.

"Ne znam ni sam što se i kako dogodilo, je li to strah, adrenalin, hrabrost ili nešto sasvim drugo, ali jednostavno sam pritisnuo papučicu gasa i punom brzinom se zaletio u pljačkaša i frižidere benzinske pumpe. Nastao je kaos i njih je to iznenadilo, pa su pobjegli. Čak nisu uspjeli uzeti ni novac", priča Š. M.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo je na mjesto događaja stigla policija. Š. M. je tijekom davanje izjave u policiji saznao da je lakše povrijedio jednog pljačkaša, te da su ih ukupno trojica uhapšena – dvojica koje je vidio, i treći koji ih je čekao u automobilu koji je bio nešto dalje od benzinske. Dvojica radnika benzinske pumpe, kao i sam Š. M. prošli su bez povreda, piše Tuzlanski.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo