POSLJEDICE EPIDEMIJE / Automobilska industrija na udaru zbog koronavirusa: Prodaja samo u Kini pala za gotovo 19 posto

Image
Foto: Shutterstock

Silazni trend nastavljen je 19. mjesec zaredom, iako je na početku ove godine ključni uzrok velikog pada bila epidemija koronavirusa

26.2.2020.
12:33
Shutterstock
VOYO logo

Prodaja automobila u Kini pala je u siječnju 18,7 posto, pokazali su podaci najveće udruge autoindustrije, odražavajući teške posljedice epidemije koronavirusa u drugom gospodarstvu svijeta.

Sredinom mjeseca Kineska udruga proizvođača automobila (CAAM) procijenila je da bi se prodaja na najvećem tržištu automobila u svijetu u siječnju trebala smanjiti 18 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silazni trend nastavljen je 19. mjesec zaredom, iako je na početku ove godine ključni uzrok velikog pada bila epidemija koronavirusa, od kojeg je do 26. veljače umrlo 2715 ljudi.

Kineske vlasti ograničile su putovanja i upozorile građane da izbjegavaju javne prostore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodaja vozila na nove energente strmoglavila se u prvom ovogodišnjem mjesecu čak 51,6 posto, objavio je CAAM na WeChatu.

U veljači udruga očekuje još veći pad prodaje i proizvodnje zbog širenja virusa a negativne posljedice trebale bi se po procjeni čelnika autoindustrije osjetiti u cijelom prvom tromjesečju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo