Richard Branson / Bahati milijarder: 'Pliva u lovi', a od države tražio financijsku pomoć. I to s privatnog otoka

Image
Foto: Shutterstock

Bogatstvo britnaskog poduzetnika Richarda Bransona procjenjuje se na 5,2 milijarde dolara

14.4.2020.
9:15
Shutterstock
VOYO logo

Vlasnik aviokompanije Virgin Atlantic, milijarder Richard Branson, britansku vladu pokušava uvjeriti da mu odobri financijsku pomoć u iznosu od 500 milijuna funti kako bi ublažio posljedice pandemije koronavirusa te gospodarski pad sektora prijevoza.

Apel je poslao s privatnog otoka na Karibima, piše Novac.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od australske vlade je tražio nešto veći iznos, konkretno 700 milijuna funti.

U njegovim zahtjevima podržali su ga šefovi Airbusa, europskog proizvođača zrakoplova koji za Virginove avione izrađuje mlazne motore. Također su britanske ministre upozorili da bi propast zrakoplovne tvrtke i njih mogla odvesti u propast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

John McDonnell, bivši britanski kancelar, je Bransonov potez za Guardian oštro kritizirao navodeći da je neprihvatljivo da "bogati milijarderi "muzu" sustav u vrijeme nacionalne krize".

Bransonovno bogatstvo se procjenjuje na 5,2 milijarde dolara, a britanski se poduzetnik obvezao uložiti vlastitih 250 milijuna dolara u aviokompaniju. To je jedva pet posto njegovog bogatstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Virgin Atlantic osnovao je 1984. godine, a do danas je zadržao 51 posto udjela u kompaniji, dok preostalih 49 posto drži američka aviokompanija Delta, no to mu nije jedini izvor prihoda. Uz druge poslove vezane za prijevoz, otvorio je i veliki broj toplica, rekreativnih centara i slično.

Njegova grupa zapošljava više od 70.000 ljudi. Oko 8.000 zaposlenika aviokompanije Virgin Atlantic sada su stavljeni na neplaćeni dopust. Branson je rekao osoblju da se kompanija suočava s "ogromnom borbom za preživljavanje i spašavanje radnih mjesta", piše Novac.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo