velika britanija / Baš suprotno od Hrvatske: Ova europska zemlja zbog koronakrize želi produljiti rad trgovina nedjeljom

Image
Foto: AP Images

Kafićima i pubovima omogućilo bi se brzo izdavanje dozvola za posluživanje hrane i pića izvan svojih prostora

13.6.2020.
8:10
AP Images
VOYO logo

Britanski premijer Boris Johnson suočen je s neslaganjem nekih svojih ministara oko plana da se supermarketima omogući da rade nedjeljom i dulje od šest sati, izvijestio je u petak britanski list The Times.

Tri ministra uputila su premijeru pismo u kojem navode da će taj potez izazvati protivljenje i zabrinutost oko zakona koji je dio legislative usmjerene gospodarskom oporavku nakon pandemije koronavirusa, piše taj list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanska vlada, naime, izrađuje zakonske prijedloge za poticanje gospodarskog oporavka nakon pandemije, a među njima je i jednogodišnja suspenzija zakona o radu trgovina nedjeljom te omogućavanja brzog izdavanja dozvola kafićima i pubovima da poslužuju hranu i piće izvan svojih prostora.

Image
Jurica Lovrinčević /

Šef Pevexa za RTL: 'Nije trebalo doći do zabrana rada tijekom korone. Uzalud je bačen sav novac'

Image
Jurica Lovrinčević /

Šef Pevexa za RTL: 'Nije trebalo doći do zabrana rada tijekom korone. Uzalud je bačen sav novac'

Downing Street izrađuje taj paket zakonskih prijedloga kako bi odgovorio na rastuću zabrinutost oko toga da će Britanija imati visoku nezaposlenost jednom kad počne popuštati mjere usmjerene na suzbijanje pandemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Johnson i njegov savjetnik Dominic Cummings zalažu se za to, kao i ministar financija Rishi Sunak te poslovni tajnik Alok Sharma, stoji u izvješću The Timesa.

Pojedini supermarketi protiv su promjena, dok su dva velika lanca supermarketa - Asda i Morrison - za takav potez, piše dalje taj list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski zakon o radu trgovina nedjeljom iz 1994. godine omogućuje velikim trgovinama da rade nedjeljom najdulje šest sati u komadu, i to u razdoblju između 10 i 18 sati.

Predloženi zakon kojim bi se suspendirao zakon o radu trgovina nedjeljom dio je nastojanja britanske vlade da pomogne maloprodajnim tvrtkama i ugostiteljstvu da prebrode negativni utjecaj koronakrize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo