UBILA OSAM BEBA? / Medicinska sestra iz pakla: 'Bila je čudna, ali činila se kao dobra osoba'

Image
Foto: AP/Facebook

Susjedi njezinih roditelja su u šoku. Kažu da je medicinska sestra Letby bila jako posvećena karijeri

5.7.2018.
10:22
AP/Facebook
VOYO logo

Medicinska sestra Lucy Letby (28) iz Liverpoola uhićena je u utorak i osumnjičena za ubojstvo osam beba te pokušaj ubojstva još šest beba u tamošnjem rodilištu Chester, javlja Sun.

Istraga je otvorena još u svibnju prošle godine nakon što je u bolnici Chester od lipnja 2015. do lipnja 2016. godine zaredalo čak 15 sumnjivih smrti dojenčadi. Policija je kasnije istragu proširila na ukupno 17 smrtnih slučajeva beba te 15 slučajeva kolabiranja beba koja srećom nisu završila fatalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Horor u Engleskoj: Uhitili ženu, sumnjaju da je kriva za smrt osam beba

"Slučaj je vrlo složen i osjetljiv. Znamo da ima veliki utjecaj na obitelji, ali i djelatnike bolnice i pacijente kao i javnost. Obitelji redovito informiramo o svemu i dajemo im punu potporu", kazao je istražitelj  Paul Hughes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako policija nije potvrdila ime osumnjičene osobe, britanski mediji objavili su kako se s velikom sigurnošću može reći da je riječ o spomenutoj medicinskoj sestri. 

Letby je počela raditi u bolnici kao praktikantica dok je još studirala, a nakon što je diplomirala 2011. ondje se i zaposlila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka su djeca tu par dana, a neka nekoliko mjeseci, veselim se njihovom napretku. Idem na dodatne edukacije kako bi stekla nove vještine i što bolje radila svoj posao", rekla je jednom prilikom Letby.

Prije pet godina bila izabrana za lice kampanje kako bi se skupilo tri milijuna funti za odjel koji brine za prerano rođene i slabe bebe. Tada je rekla:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veselim se kada vidim njihov napredak i mi smo velika podrška njihovim obiteljima".

Premjestili je na drugo radno mjesto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Letby 2016. godine maknuta s dužnosti koje je obavljala kao medicinska sestra te ju je uprava bolnice postavila da radi kao administrator. Ipak nije suspendirana. 

Nakon što je ovaj tjedan Letby uhićena i osumnjičena, istraga je pokrenuta i u bolnici Merseyside, gdje je prethodno radila, a u kojoj su također zabilježene sumnjive smrti dojenčadi. Djelatnici obje bolnice surađuju s policijom na istrazi,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je čudna, ali činilo se da je dobra osoba"

Susjedi njezinih roditelja su u šoku. Kažu da je Letby bila jako posvećena karijeri i dodaju da se njezini roditelji nadaju da će istraga dati odgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin prijatelj Jordan Sands izjavio je za lokalne medije da je šokiran njenim uhićenjem: "Bila je čudna, ali činila se kao dobra osoba."

Njeni suradnici su izjavili da je bila predana svom poslu, a jedan ju je opisao kao "prekrasnu osobu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maleni Noah umro je zbog greške bolničkog osoblja

Melanie i Patrick Robinson su ranije istupili u medije i optužili bolnicu. Njihov sin Noah je umro 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Liječnicima smo prepustili brigu o našem sinu, ali nisu napravili ono što su trebali", rekli su tada.

Noah je rođen carskim rezom 12 tjedana prije termina i iako mu je stanje bilo teško, liječnici su rekli da su mu šanse za preživljavanje velike, piše Daily Mail. No umro je četiri dana poslije nakon što je netko greškom dječaku stavio tubu za disanje u jednjak, a trebala je ići u njegov dušnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolnica je sama provela više nezavisnih istraga, a onda su pozvali policiju.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo